Nya Nintendo Switch släpps sommaren 2019

nintendo-switch-neon-joy-con

Nintendo Switch släpps i två nya varianter under 2019. Den ena är en billigare variant med mer begränsad prestanda, den andra fokuserar på kraftfullare hårdvara och får ett högre pris.

  • Den ena modellen fokuserar på bättre prestanda, den andra på ett lägre pris
  • Släpps under sommaren 2019 med ännu okända prislappar
  • Fortfarande ingen spelkonsol som matchar Xbox One X eller Playstation 4 Pro
  • Nintendo fokuserar mer på sina välkända spelfigurer än grym prestanda

Det är webbsajten The Wall Street Journal som rapporterar om de båda nya Nintendo Switch-modellerna. Enligt tidningen har Nintendo riktat in sig på en strategi som liknar den som Microsoft och Sony har idag. Nämligen att erbjuda två eller fler spelkonsoler med olika prestanda och prisbilder.

Här bör vi tydligt markera att det inte ska handla om något i klass med Xbox One X eller ens Playstation 4 Pro i fråga om prestanda. Nintendo har aldrig varit intresserade av att pressa sina spelkonsoler till det yttersta med bra hårdvara; istället fokuserar den japanska speljätten på intressanta spel från sin enorma katalog med välkända spelfigurer och världar.

Några bättre prestanda kan vi dock vänta oss. Enligt källor i leverantörsledet (anonyma sådana kanske bör tilläggas, så ta det med en enorm nypa salt) ska den dyrare varianten ha förbättrade funktioner och bättre prestanda. Exakt hur mycket bättre, ja det återstår att se.

Någon 4K-upplösning är inte att tänka på, och absolut inte i 60 bilder per sekund likt med Xbox One X. Snarare pratar vi en fjärdedel i upplösning, alltså full-HD som högst.

Billigare Switch-modellen kan ersätta New 3DS XL

Den billigare modellen väntas blir en outtalad ersättare till populära, men föråldrade Nintendo 3DS-serien. Här handlar det om att pressa ner prislappen så mycket som möjligt, bland annat genom att ta bort funktioner som sällan används eller känns överflödiga. Exempelvis den inbyggda vibrationsmotorn i spelkontrollerna.

Även pekskärmen kan försvinna på den billigare, nya Switch-modellen. Det är ett mer radikalt drag för många, men enligt uppgift är det faktiskt få som sätter något värde i en pekskärm till Nintendo Switch.

Och så till de två stora frågorna som många säkert ställer sig just nu. När släpps spelkonsolerna och hur mycket kommer de att kosta.

Enligt The Wall Street Journal släpps båda modellerna under sommaren 2019. Men någon prislapp är inte känd i skrivande stund. För den dyrare modellen kan du räkna med siffror snäppet värre än befintliga Nintendo Switch. För den billigare modellen något över nuvarande New 2DS XL för att nå en vettig plats i uppställningen rent prismässigt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.