Pocophone F1 får ”Game Turbo” med uppdatering

xiaomi-pocophone-f1

Xiaomi Pocophone F1 är en mycket populär mobiltelefon som på allvar utmanar flaggskeppsmodellerna – men till ett nämnvärt lägre pris. Med uppdateringar har nya funktioner lagts till bit för bit, och nu blir modellen ännu bättre med stöd för ”Game Turbo”.

Game Turbo är inte någon ny funktion. Den lanserades med Xiaomi Mi 9 och används för att ge en stabilare prestanda när du spelar. Notera att vi skriver stabilare prestanda och inte ökad prestanda. För det är precis vad Game Turbo gör – ser till att telefonen kör stabilare på en hög och bra nivå.

Bland annat handlar det om att frigöra resurser i Android från andra, onödiga processer. Och det sker kontinuerligt i bakgrunden så länge du spelar. I princip handlar det om samma funktionalitet som vilken annan turbo-app som helst från Google Play Store, men utan inapp-köp eller annonser.

Game Turbo gör även att du kan ta skärmdumpar enklare, spela in vad som händer på skärmen, slå på eller av WiFi och växla mellan SIM-kort om du vill. Allt utan att behöva lämna spelet.

Rent spontant skulle vi säga att du klarar dig lika bra utan Game Turbo om du inte har väldigt specifika krav på din mobiltelefon. Spelen kommer rent generellt inte att köra bättre och hårdvaran är redan bra nog för att klara allt du kastar på den utan problem.

Pocohone F1 fick 4K-inspelning i 60 fps

Det här är inte första stora uppdateringen med nya funktioner som Pocophone F1 har fått.

Tidigare rapporterade vi om en uppdatering med stöd för videoinspelning i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund. Dessutom har mobiltelefonen fått superslowmotion i 960 bilder per sekund, dock med reducerad upplösning för att klara det.

Xiaomi har verkligen skärpt sig med mjukvaran i sina nyare mobiltelefoner.

Tidigare har gränssnittet EMUI varit tungdrivet och många bytte snabbt ut det mot snällare tredjepartsalternativ. Med EMUI 9.0 tog Xiaomi ett stort steg i rätt riktning mot något bättre, och vi hoppas att EMUI 10 blir det stora lyft med gränssnittet som vi hoppats på länge.

Företaget visar också att de är redo att underhålla sina befintliga användare med ny, optimerad mjukvara. Game Turbo och videoinspelning i 4K/60fps är klara bevis på detta. Frågan är om Xiaomi är villig att fortsätta den positiva trenden, vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.