Superbillig prenumeration på Netflix testas just nu

Netflix Logo 2016

Netflix håller på att testa en ny, superbillig prenumeration i ett utvalt antal länder. Prenumerationen kostar 3,63 USD vilket omräknat blir cirka 35 kronor per månad. Räkna dock inte med att den nya prenumerationsnivån någonsin släpps i Sverige.

Netflix har bekräftat att de just nu testar en prenumeration som är betydligt billigare än deras tidigare alternativ. Normalt är filmtjänstens standardsvar på frågor om nya funktioner och prenumerationer totalt intetsägande. Men för en gångs skull har de sagt något intressant.

Här är Netflix kommentar på frågor om nya prenumerationsnivån:

We are always looking for ways to make Netflix more enjoyable and accessible. We will be testing different options in select countries, where members can, for example, watch Netflix on their mobile device for a lower price and subscribe in shorter increments of time.

Notera den sista delen där det står ”subscribe in shorter increments of time”.

Det är en indikation på att Netflix kanske kan börja erbjuda prenumerationer kortare än månadsvis. Kanske veckovis eller varannan vecka.

Eftersom den nya prenumerationsnivån bara är ett test så är det inte alla användare som kan prova den. Ett litet antal användare i ett begränsat antal länder – bland annat Indien – har den möjligheten just nu.

Netflix har två stora konkurrenter att möta under 2019. Både Apple och Disney släpper nya streamingtjänster i år. Prenumerationer som är billigare och på kortare tid kan vara ett sätt att möta dem i utvalda länder med sämre ekonomier.


Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.