Netflix har nu HDR-stöd med Galaxy S10 / Galaxy S10 Plus

Netflix Logo 2016

Nu kan du titta på Netflix med HDR-stöd om du har en Samsung Galaxy S10 eller Galaxy S10 Plus. Den populära filmtjänsten var blixtsnabba med stödet, och de passar även på att ge Qualcomms senaste SoC-krets HD-stöd.

  • Stöd för HDR med Galaxy S10, Galaxy S10 Plus och Galaxy S10e
  • HD-stöd med Qualcomm Snapdragon 675, 710 och 855
  • Du måste betala för högsta prenumerationsnivån för 4K/HDR-stöd på Netflix
  • Få ut mer av Netflix — 18 utmärkta tips

Faktum är att Netflix ger HDR-stöd för alla tre modellerna i nya serien – Galaxy S10, Galaxy S10 Plus och Galaxy S10e. Dessutom ingår HD-stöd för inte bara den serien, utan även Galaxy M-serien med M10, M20 och M30.

Så länge din mobiltelefon har en Qualcomm Snapdragon-processor av typen 675, 710 eller senaste 855 så finns HDR-stöd. Om du har en prenumerationsnivå på Netflix som stöder det vill säga.

Det här krävs för att använda HDR med Netflix

För att kunna titta på film med HDR påslaget krävs att du betalar för den dyraste prenumerationen hos Netflix. Då får du inte bara HDR utan även 4K-upplösning och kan använda fyra samtidiga uppspelningsenheter.

Och givetvis, enheten du använder måste ha stöd för HDR. Inte bara internt i enheten utan även hos Netflix. Åtminstone när det gäller mobiltelefoner.

Har alla filmer och serier på Netflix HDR-stöd?

Nej. Det är en förhållandevis liten mängd filmer och serier på Netflix som faktiskt stöder HDR. Dessa titlar spelas dock även i 4K-upplösning, vilket är en trevlig bonus.

Antalet 4K/HDR-titlar på Netflix ökar varje månad och idag är det inga problem att hitta dem – oavsett vilken kategori du kollar i. Tänk bara på att det krävs en rejält snabb internetanslutning på 25 Mbps eller mer för att se i 4K/HDR.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.