Xiaomi Pocophone F1 får nya videolägen: 4K/60 fps och superslowmotion

xiaomi-pocophone-f1

Snart kan du spela in videor i 4K-upplösning med 60 bilder per sekund på din Xiaomi Pocophone F1. Uppdateringen med nya videoläget släpps under februari månad – men redan i januari kan du vänta andra förbättringar till din mobiltelefon.


  • 4K/60 fps och 960 fps är hett efterlängtade av många
  • Nattläge för ljusare mörkerfotografering med mindre brus
  • Xiaomi släpper regelbundna uppdateringar till Pocophone F1
  • Fick Android 9.0 ”Pie” tidigare under 2018

Xiaomi Pocophone F1 har på kort tid blivit mycket populär. Du får mycket mobiltelefon för jämförelsevis lite pengar, åtminstone om man jämför med några av de större aktörerna på marknaden. Och Xiaomi tänker inte låta användarna glida ur fingrarna genom att sitta passivt.

Istället släpper företaget regelbundna uppdateringar till Pocophone F1. En av de senare större med Android 9.0 ”Pie”, och snart kommer nästa stora förbättring. Nämligen stöd för videoinspelning i 4K med 60 bilder per sekund.

Det betyder att du inte längre är låst till antingen 1080p/60fps eller 4K/30fps. Du får det bästa av båda världar – hög upplösning och snabb bildvisningsfrekvens. Det gör att du lättare kan göra snygga slowmotion-klipp utan att göra avkall på kvalitet.

Pocophone F1 får superslowmotion och nattläge till kameran

När uppdateringen släpps till Pocophone F1 blir den en av marknadens absolut billigaste modeller med stöd för 4K/60fps. En rejäl fjäder i hatten för Xiaomi, och en minst lika rejäl nagel i ögat på tungviktigare som LG, Huawei och Samsung.


En annan förbättring till kameran i Pocophone F1 är superslowmotion med extrema 960 bilder per sekund. Här har Xiaomi valt att använda så kallad interpolation för att nå den höga siffran. Det är alltså inte ”äkta” 960 bilder per sekund som telefoner från Samsung och Sony klarar.

Xiaomi arbetar även på att tillföra ett nattläge till Pocophone F1. Exakt hur det ska fungera återstår att se; sannolikt lär det ge ljusare bilder med mindre brus likt konkurrenternas lösningar.

Xiaomi släpper regelbundna beta-uppdateringar

Xiaomi släppte en första beta-version av uppdateringen med stöd för superslowmotion och nattläge nyheter tidigare i december 2018. Uppdateringen vägde då in på 184 MB och ändrade versionsnumret i telefonen till MIUI 10 8.12.4; kort därpå släpptes ytterligare uppdateringar med 8.12.6 och 8.12.20.

I skrivande stund finns ingen beta med stöd för 4K-upplösning och 60 bilder per sekund. Om det faktiskt släpps en sådan är den att vänta inom kort. Vågade entusiaster som vågar installera beta-versionen av gränssnittet MIUI och tillhörande appar kan hitta den senaste betan här. Vi rekommenderar dock att du bara använder stabila versioner.