Garmin Vivoactive 3 Music har fått stöd för 4G/LTE

Garmin Vivoactive 3 Music
Garmin Vivoactive 3 Music

Garmin Vivoactive 3 Music är den första smartklockan med 4G/LTE-stöd från tillverkaren. En modell som initialt släpptes under hösten 2017 utan stöd för musik, därefter uppgraderades med intern lagring under sommaren 2018 – och som nu får 4G/LTE-stöd i sin senaste variant.


  • 4G/LTE stöd med mobilnät från Verizon
  • Få aviseringar, meddelanden, kontaktlösa betalningar, visa din position i realtid
  • Samma hårdvara som i tidigare Vivoactive 3 Music
  • En vink om vad framtiden har att erbjuda från Garmins smartklockor

Garmin Vivoactive 3 Music är en blandning mellan smartklocka och sportklocka. Modellen är främst designad för aktiva människor som vill ha en tålig, praktisk aktivitetsmätare på handleden. Sekundärt kommer de smarta funktionerna som musikuppspelning, aviseringar från mobilen och liknande.

Modellen är riktigt populär eftersom den är hyggligt billig, stabil och funktionsrik. Det enda som saknas för de som gärna tränar utan mobiltelefon – är just 4G/LTE-stödet. Och med nya versionen av Vivoactive 3 Music är det precis vad vi får. Dock inte till Sverige.

garmin vivoactive 3 music verizon

Garmin Vivoactive 3 Music med 4G/LTE-stöd har utvecklats i ett samarbete mellan tillverkaren och amerikanska mobiloperatören Verizon. Det betyder att modellen inte kommer att släppas på den svenska marknaden, åtminstone inte i det första taget.

Med stödet för 4G/LTE kan modellen bland annat strömma musik, ta emot och skicka meddelanden, dela din position med andra och göra betalningar. Allt utan en mobiltelefon i närheten. Faktum är att du med LiveTrack-funktionen i Vivoactive 3 Music kan låta andra se din position i realtid på träningsrundan.


Garmin Vivoactive 3 Music har inbyggd säkerhetsfunktion för din trygghet

Det finns även en säkerhetsfunktion så att du snabbt kan skicka ett meddelande till förinställda kontakter om något skulle hända dig. Allt med ett enda knapptryck. Och dessutom finns en automatisk säkerhetlösning för att skicka meddelanden om smartklockan identifierar en olycka när du exempelvis cyklar.

Förutom stödet för mobilanslutning så är sig Vivoactive 3 Music helt lik från den tidigare släppta varianten.

garmin vivoactive 3 music traning

Det betyder en 1,2-tumsskärm med upplösningen 240 x 240 pixlar. Ovanpå denna sitter Gorilla Glass 3 som förhindrar repor och liknande. Garmin Pay finns inbyggt för kontaktlösa betalningar och smartklockan är vattentät ner till 50 meters djup (dvs du kan simma och plaska med den, men du bör inte dyka trots det).

OBS: Tänk på att Garmin Pay inte fungerar med alla svenska banker. Idag fungerar bland annat betalkort från Danske Bank, Circle-K, Länsförsäkringar, Nordea och Swedbank. Se hela listan här.

Det här gör oss oroliga om ”nya” Vivoactive 3 Music med 4G/LTE-stöd

Det är onekligen positivt att Garmin äntligen har släppt sin första smartklocka med stöd för mobilanslutning. Men det gör oss också oroliga eftersom tillverkaren valt att inte göra några som helst andra förbättringar till Vivoactive 3 Music.

I grunden är det en utmärkt kombination av smartklocka och sportklocka. Åtminstone om man inte ställer några som helst krav på smart-biten. Skärmen är liten och lågupplöst, det finns ingen inbyggd mikrofon och det är ont om applikationer från tredjepart.

Garmin behöver ta sig i kragen och släppa en rejäl uppgradering under 2019 med Vivoactive 4. En modell som vi hoppas får snäppet större skärm med en högre upplösning, bättre hantering av aviseringar, utökat stöd för appar och tjänster. För att inte tala om integrerat stöd för synkronisering med Google Fit som många önskar.

Med stödet för 4G/LTE tar Garmin ett stort steg framåt i sin utveckling. Även om inte resten av hårdvaran eller mjukvaran fick någon nämnvärd uppgradering så är det en skarp vink om att stödet lär landa i nästkommande modeller från Garmin.

I skrivande stund kan du skaffa en Garmin Vivoactive 3 Music (utan 4G/LTE) för under 3 000 kronor. Läs mer, se priser och lagerstatus på Prisjakt. Läs mer om nyheten i detta pressmeddelande från Garmin.