Samsung Bixby får stöd för Google Apps – släpps under 2019

samsung bixby logo

Samsung ger stöd för Google Apps till sin digitala assistent Bixby. Det avslöjar den sydkoreanska tillverkaren under CES 2019. Avslöjandet kommer något oväntat eftersom Samsung och Google är direkt konkurrenter i kategorin för digitala assistenter – varför ge stöd för Google just nu?


  • Stöd för Google Apps och iHearthRadio
  • Bixby halkar långt efter konkurrenterna Assistant och Alexa
  • Samsungs digitala assistent integreras med nya TV-modeller
  • Släpper TV-modeller med Quantum Processor 8K – på 98 tum!

Det är knappast någon nyhet att Bixby haltar rejält jämfört med både Google Assistant och Amazon Alexa. Två tunga konkurrenter som tillsammans med Apple Siri i princip äger hela marknaden för digitala assistenter.

Och om man inte kan vinna över sina konkurrenter, vad annars göra än att försöka implementera dem i sitt eget ekosystem? Om det är så Samsung tänker vet vi inte, men det vore inte en omöjlighet att tillverkaren försöker bredda vad Bixby kan göra.

Logiskt kan tänkas att Samsung vill ge sin digitala assistent en så stor repertoar med funktioner som möjligt inför den stundande lanseringen i sina 2019 års TV-modeller. Tillverkaren har tidigare under CES 2019 avslöjat att Bixby kommer till de senaste TV-modellerna, smarta högtalarna, robot-plattformarna och andra anslutna prylar.

Bixby integreras med iHeartRadio

Andra AI-relaterade nyheter är att Bixby får stöd för radiotjänsten iHeartRadio. Exakt när stödet börjar gälla återstår att se, men det väntas komma tämligen snart.


Dessutom avtäckte Samsung nya uppdateringar till sin Family Hub för smarta hem, och en förfinad Digital Cockpit för smarta anslutningar i fordon. Detta i samarbete med tillverkaren Harman som bland annat står för ljudbiten.

Samsung har mycket innovativt och spännande att presentera för 2019. IoT blir mer integrerat, digitala assistenter samarbetar mer, 5G är bara i sin absoluta linda och företaget har en helt rad nya TV-modeller att släppa i år. Från 65 tum till enorma 98 tum, med senaste Quantum Processor 8K-krets.

Vad tycker du om Bixby? Är det en digital assistent du använder, eller kanske föredrar du någon av konkurrenterna? Skriv gärna en kommentar och berättar!