Shure MV88+ är ett videokit för din mobiltelefon

Shure MV88+
Shure MV88+

Shure MV88+ är ett videokit för din mobiltelefon med mikrofon och mini-stativ. En förbättrad variant av befintliga MV88 för iPhone, nu med stöd för Android och har ett tillhörande mini-stativ för bort och handhållning. Shure MV88+ är ett högkvalitativt videokit för entusiaster som kräver det där lilla extra av sin utrustning till mobilen.


  • Mini-stativ – men den saknar gimbal för videoinspelning
  • Adaptrar för både Lightning och USB-C
  • Shure Motiv Video finns inte till Android i skrivande stund
  • Rejält kostsam lösning som passar entusiasterna bäst
  • Påkostat stativ från Manfrotto som är bekväm att hålla

Shure MV88+ är knappast den billigaste lösningen på marknaden. Den kostar runt 249 USD, eller cirka 2 800 kronor inklusive moms. För de pengarna får du ett stabilt stativ med en universalhållare för mobiltelefoner, en kondensator-mikrofon samt adaptrar för 3,5mm-till-Lightning eller USB-C.

Det här videokitet är speciellt framtaget för krävande användare som inte nöjer sig med det lilla extra. Här får du kvalitet, och du bör inte vara rädd för att betala för det. Ett kanske tilltalande val för vloggare, podcasts och om man ofta gör intervjuer.

shure mv88 plus bw
Nej, hörlurarna ingår inte när du köper Shure MV88+. Bildkälla: Shure

Mini-stativet är ett Manfrotto Pixi med rundad design på benen. Det gör det bekvämare att hålla i stativet, och du kan även använda det på exempelvis ett bord. På grund av sin design bör Manfrotto Pixi inte ställas på golvet förutom i väldigt speciella situationer – det har nämligen väldigt korta ben.

Shure MV88+ är bäst till iPhone – saknar funktioner med Android

Den medföljande hållaren för mobiltelefoner klarar upp till de största modellerna på marknaden. När Sarah Tew från webbsajten Cnet provar produkten noterar hon att hennes iPhone X, såväl som Samsung Galaxy S9 Plus och iPhone XS Max, passar utan problem.


Med i köpet följer en rullbar hållare för alla delar. Och eftersom det är en hel rad smådelar som ingår är det högst välkommet. Varje del har sin egen ficka, så du behöver inte leta när du ska ha den där sladden eller hållaren.

shure mv88 plus winter
Bildkälla: Shure

När du spelar in ljud kan du använda dina favorithörlurar (endast sladdanslutna) för att lyssna samtidigt som du spelar in. Det är viktigt för att hitta rätt nivåer redan från början, så att du inte får en chock i efterhand om något har gått fel med ljudet. Adaptrarna för Lightning och USB-C har en extra 3,5mm-utgång för just detta syfte.

En nämnvärd detalj är att Shure MV88+ inte fungerar med videoinspelning på Android. Åtminstone inte med appen Shure Motiv Video, eftersom den helt enkelt inte finns till Android. Däremot kan du ladda ner den till din iPhone redan idag om du vill.

Notera också att Shure MV88+ endast har officiellt stöd för ett utvalt antal Samsung-modeller:

  • Samsung Galaxy Note 9 / Galaxy Note 8
  • Samsung Galaxy S9 / Galaxy S9+
  • Samsung Galaxy S8 / Galaxy S8+
  • Samsung Galaxy S7

Listan kan ändras utan förvarning, så kolla vad som gäller för just din telefon innan du köper Shure MV88+.

Det är förhoppningsvis något som Shure tänker lösa innan lanseringen senare under 2019. Om inte – då lär många potentiella köpare med Android känna sig rejält lurade av tillverkaren. Vi hoppas så klart att Shure släpper en fullfjädrad version till Android före lanseringen.