Netgear släpper nya Orbi-produkter med Wi-Fi 6 under 2019

Netgear Orbi AX

Netgear lovar att släppa nya generationens routrar med stöd för Wi-Fi 6 under 2019. CES 2019 är fullkomligt belamrad med routrar, och frågan är om Netgear har halkat efter sina konkurrenter med nya tekniken.


  • Har stöd för Wi-Fi 6 – enda detaljen vi med säkerhet vet
  • Släpps under årets andra hälft
  • Måste ha två Orbi-routrar för bästa effekt från Wi-Fi 6
  • Räkna med ett ordentligt saltat pris för två enheter
  • Uppdaterad: Bilder och nya specifikationer för nya Netgear Orbi

Netgear arbetar med att utveckla en ny, förbättrad variant av sin populära Orbi-serie med mesh-routrar. Idag har tillverkaren knappt avslöjat något mer än stödet för Wi-Fi 6 och att det är en tri-band-modell med 4×4.

Allt vi vet utöver det är att Orbi-serien släpps någon gång under 2019 års andra hälft. Det är inte speciellt mycket att gå på, och konkurrenterna lär inte vänta på att Netgear ska komma till skott.

Med det sagt, det finns i princip inga nätverksanslutna prylar med stöd för Wi-Fi 6 idag. Inga datorer, mobiltelefoner eller surfplattor. Och det kan hjälpa Netgear eftersom de är långsamma ut på marknaden.

netgear orbi ax specs

Nya Netgear Orbi kommer att kosta en rejäl slant

En nackdel med Wi-Fi 6 är att du måste ha minst två Orbi-routrar för att ta nytta av fördelarna. Och eftersom Orbi-serien inte är speciellt billig så lär du får ta fram den stora plånboken.


Dagens Netgear Orbi Pro Tri-band med två routrar kostar från cirka 4 500 kronor idag. Den modellen släpptes i slutet på augusti 2017.

Om du är ute efter en uppgradering till ditt befintliga nätverk så är Netgear Orbi Pro ett utmärkt val idag. Men om du kan vänta lite, och är beredd att betala lite extra, så bör du avvakta nya generationens modell.

Vad tror du om att behöva vänta så länge på nästa generations Orbi-routrar? Får det dig att fundera på vad konkurrenterna kan erbjuda redan idag?

Skriv en kommentar och berätta!