Nya uppgifter: AirPods 3 är redan i produktion

Kan lanseras inom kort med brusreducering och fler träningsfunktioner

airpods 3 leaked gizmochina
Källa: Gizmochina

Det var många som blev riktigt besvikna när Apple inte presenterade AirPods 3 under sitt första, stora höstevenemang.

Men om du väntar på att de nya in-ear-lurarna ska presenteras så kanske du inte behöver vänta alltför länge till. De ska nämligen vara i full produktion just nu enligt webbsajten Bloomberg.

Läs mer: Nya funktioner till AirPods Pro med ny mjukvara (bara för iOS/iPadOS 15)

Du läste helt rätt – enligt nya uppgifter arbetar Apple för fullt med att tillverka och förpacka AirPods 3 i fabrikerna. Vilket sannolikt betyder att en lansering är närstående.

AirPods 3 är lite dyrare än AirPods 2

Just nu är det oklart exakt vad AirPods 3 erbjuder för nyheter, men sen tidigare har det pratats om en ny design (som påminner om AirPods Pro), aktiv brusreducering och ett något högre pris än AirPods 2.

Nuvarande AirPods-modellen kostar 1 995 kronor respektive 2 495 kronor, beroende på om du vill ha ett laddningsetui som kan laddas trådlöst eller inte.

När AirPods 3 släpps kan du räkna med åtminstone några hundralappar över den prislappen.

Det ryktas även att nya hörlurarna är mer träningsinriktade med sensorer för fitness-spårning av olika slag. De ska även vara tätt integrerade med Apple Fitness Plus.

Läs mer: Spåra dina AirPods Max med iOS 15 och iPadOS 15

Slutligen har det länge ryktats att AirPods 3 ska få bättre batteritid och stöd för rumsligt ljud (spatial audio), men hur det bli med den saken återstår att se.

Apple väntas presentera hörlurarna under hösten under ett nytt online-evenemang, samtidigt som nya Mac-datorer visas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.