Nya funktioner till AirPods Pro med ny mjukvara (bara för iOS/iPadOS 15)

Conversation Boost fanns inte i första beta-mjukvaran

Apple AirPods Pro

Apple förbereder nya funktioner till in-ear-lurarna AirPods Pro. Den senaste beta-mjukvaran till hörlurarna ger bland annat stöd för rumsligt ljud i FaceTime-samtal.

Det är webbsajten Macrumors som skriver om de nya funktionerna till AirPods Pro.

Läs mer: Bättre stöd för AirPods och AAC i Windows 10 – här är vad som gäller

I ett inlägg skriver Macrumors bland annat stöd för att höja volymen enbart för konversationer, stöd för rumsligt ljud i FaceTime-samtal och förbättrad brusreducering.

Funktionen för att höja volymen i konversationer heter “Conversation Boost” och använder hörlurarnas mikrofoner för att artificiellt höja ljudnivån så att du hör motparten tydligare.

Conversation Boost är främst framtagen för användare som har en mild till medelsvår hörselnedsättning och därför behöver tydliggöra tal.

Alla nyheterna är låsta till att bara fungera med iOS 15 och iPadOS 15. Så om du inte har en mobiltelefon eller surfplatta med de nya operativsystemen så är det inte lönt att testa idag.

Den första beta-mjukvaran till AirPods Pro introducerade både FaceTime Spatial Audio och Ambient Noise Reduction, däremot fanns inte Conversation Boost med.

Läs mer: Ny uppdatering till AirPods Pro och AirPods 2 (april 2021)

Bara utvecklare får testa beta-mjukvara till AirPods-serien

Idag är det bara registrerade utvecklare som kan ta del av beta-mjukvara till Apples hörlurar. Målet är att hitta buggar i mjukvaran till AirPods Pro, AirPods och AirPods Max innan lansering till vanliga användare.

För att installera beta-mjukvara på din AirPods-hörlurar krävs en hel del teknisk kunskap och tålamod. Dessutom bör man vara medveten om att beta-mjukvara alltid medför en del risker som i värsta fall kan göra hörlurarna obrukbara (om du har maximal otur).

Läs mer om tillvägagångssättet på Macrumors webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.