Splitgate dominerar på Steam – och är långt ifrån färdigt

splitgate logo 2021

Splitgate är ett av de populäraste spelen på Steam just nu – och spelet är bara färdigutvecklat till en fjärdedel! Helt rätt, bara 25 procent av spelet är klart och ändå dominerar det på Steam.

Bara i juli spelade tiotusentals samtidigt och Splitgate passerade tio miljoner nerladdningar från Steam. Till stor del tack vare att Splitgate är helt gratis att ladda ner gissar vi.

Läs mer: Splitgate fortsätter vara öppen beta

Spelstudion 1047 Games har en succé i sina händer och även pengarna till att göra något riktigt bra med det. Investerare hällde in hela 100 miljoner dollar i företaget som just nu bara har tio anställda (!).

Utmaningen för Splitgate (och 1047 Games) är att försöka hålla spelet relevant även i framtiden. Med tunga konceptlån från spel som Apex Legends, Fortnite, Portal och Halo så måste Splitgate hitta sin egen väg – och det snart.

Halo Infinite är på gång, precis som Call of Duty: Vanguard, och Overwatch 2 är under utveckling med många spännande nyheter. Om Splitgate vill hålla sig relevant framöver krävs en hel del av spelstudion.

Och med 100 miljoner dollar på banken finns utrymmet att anställa nya, kreativa människor till teamet. Enligt medgrundaren och VD:n på 1047 Games, Ian Proulx, är Splitgate bara 25 procent färdigt och de arbetar med att ta in bland annat grafiker som ska göra unika utseenden, karaktärer och kartor. Även nya speldesigners är på väg för att skapa nya spellägen.

Läs mer: Splitgate – Season 0 är släppt

Splitgate är helt gratis att ladda ner och spela via Steam här. Det finns starterpaket att köpa till för riktiga pengar om du vill ha extra skins och vapenutseenden, men de är inte nödvändiga om du bara vill prova spelet en stund.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.