Splitgate fortsätter vara öppen beta

splitgate logo 2021

Super-hiten Splitgate kommer att behålla sin öppna beta-status på obestämd framtid.

Anledningen är den succé som spelet har blivit med 10 miljoner nedladdningar på bara 30 dagar.

Läs mer: Stor uppdatering till The Ascent – problem för spelarna

Utvecklaren 1047 Games arbetar just nu med att öka serverkapaciteten så att fler spelare kan köra samtidigt.

Målet är att undvika de spelarköer som uppstått när spelarantalet slått i taket för att servrarna inte klarar mängden.

splitgate game 2021

1047 Games har totalt 30 anställda som arbetar med Splitgate. Fyra av dessa är ingenjörer som lyckades pressa servrarna så att taket ökade från 400 till skyhöga 75 000 spelare.

Den siffran ökade sedan till 175 000 på bara några veckor. Spelare som hamnar i en kö behöver i snitt bara vänta 10 minuter innan de får spela.

Vi har nått flera större milstolpar på kort tid och skapat en stabil plattform där fans kan förvänta sig att snabbt hitta en server att spela på. Jag är stolt över vad vårt team har åstakommit – men mer är på gång.

Ian Proulx, VD på 1047 Games

Läs mer: Skyrim Anniversary Edition släpps i november 2021

Splitgate finns till PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Playstation 4 och Playstation 5.

GamesCom som hålls om bara en vecka väntas bjuda på en riktigt stor nyhet kring Splitgate. Framgångarna har varit stora för 1047 Games, och utvecklarens VD Ian Proulx säger i ett uttalandet att ”det har varit den mest surrealistiska tiden i mitt liv”.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.