Nya Powerbeats: Längre batteritid, Apple H1 & bättre komfort

apple powerbeats 2020

Apple har släppt uppdaterade hörlurarna Powerbeats med 15-timmars batteritid, förbättrad design och senaste Apple H1-kretsen. Prislappen är runt 1 800 kronor.


  • Speciellt designade för Apples ekosystem
  • Använder Apple H1-kretsen för snabbanslutning
  • Förbättrad design gör att Powerbeats är skönare att använda
  • Lästips: Fungerar Apple AirPods Pro med Android?

De nya hörlurarna efterföljer Powerbeat 3 med flera stora förbättringar.

Batteritiden är nu 15 timmar istället för 12 timmar, den interna processorn i hörlurarna är Apple H1 som även finns i Powerbeats Pro, och designen har förbättrats för bättre komfort.

Apple H1-kretser gör bland annat att du kan använda kommandom som Hey Siri och snabbare anslutning till din mobiltelefon (om det är en iPhone).

Nya Powerbeats är visuellt lika sina föregångare men med en liten (och viktig förändring). Själva delen som går in i örat är nu vinklad för bättre och skönare passform på fler människor.


Powerbeats är Apple-hörlurar – gjorda för Apples ekosystem

apple powerbeats 2020 2

Det medföljer fyra öronpluppar i olika storlekar. Skulle de inte passa kan du alltid köpa från tredjepartstillverkare.

På själva lurarna sitter knappar så att du kan styra uppspelningen utan att behöva röra mobiltelefonen.

  • Justera volymen (+/-)
  • Byta låt (framåt/bakåt)
  • Acceptera och neka inkommande samtal
  • Starta och stoppa uppspelning

Powerbeats är i grunden Apple-hörlurar och det visas av Apple H1-kretsen inuti hörlurarna. Med H1-kretsen får du exklusiva funktioner med andra prylar inom företagets ekosystem.

Bland annat kan du snabbt byta mellan enheter som är inloggade på ett iCloud-konto och du får röststyrning av digitala assistenten Siri. Powerbeats kan även användas med Apples funktion för ljuddelning; det betyder att du kan låta två Apple-hörlurar ansluta till samma iPhone eller iPad samtidigt.

Lästips: Är Apple AirPods vattentäta?

Ljudmässigt är nya Powerbeats i samma klass som Powerbeats Pro.

Hela designen är vattentålig med IPX4-klassificering vilket betyder att du klarar regn och stänk, men simma inte med dem (eller duscha). Tänk på att alltid torka av dina hörlurar om de blir våta och Apple lämnar inga garantier kring vattenskador.

Powerbeats klarar upp till 15 timmars användnign – har snabbladdning

apple powerbeats 2020 5

Nya Powerbeats har dubbla mikrofoner på varje hörlur för maximal ljudupptagning vid samtal. Med stöd för Class 1 Bluetooth ska Powerbeats ha längre räckvidd och högre stabilitet än tidigare.

Batteritiden är som ovan nämnt upp till cirka 15 timmar – vilket är 3 timmar mer än Powerbeats 3. Med bara fem minuters laddning får du 1.5 timmars speltid.

Nämnvärt är att Powerbeats inte har ett laddningsskal som Powerbeats Pro och AirPods-serien. Istället används en Lightning-kabel och en vanlig väggladdare.

Nya Powerbeats har ett riktpris kring 150 USD vilket omräknat bli runt 1 800 kronor inklusive moms. Det är en rejäl sänkning från de 200 USD som Powerbeats 3 kostade vid lanseringen.

Apple börjar sälja sina nya hörlurar i sina butiker den 18 mars.

Bildgalleri på Powerbeats