Nya Macbook Pro 14 och 16 släpps samtidigt med iPhone 13

macos Monterey Macbook Pro

Det kan bli en riktigt tung lanseringshöst med flera nya mobiltelefoner, datorer och smartklockor från Apple. Den som hoppas på Macbook Pro med M1-processorn kan ha två nya modeller att se fram emot.

  • Ryktas få miniLED och ny M1-processor
  • HDMI-port och SD-kortläsare kan göra återkomst
  • Även MagSafe kan äntligen komma tillbaka till Macbook Pro

Läs mer: Ladda ner macOS X 10.7 Lion och 10.8 Mountain Lion – helt gratis

Ny M1-processor och miniLED till skärmen

Enligt webbsajten DigiTimes förbereder sig Apple på att släppa två nya Macbook Pro-modeller under hösten 2021.

Det handlar om M1-bestyckade modeller i den högre prestandaklassen. Båda med förbättrade processorer som ska slå första generationens M1-processor som sitter i Mac Mini och Macbook Air idag.

Förutom en ny processor så kan Apple introducera samma miniLED-panel till skärmen som senaste iPad Pro 12.9″ använder.

”Zhen Ding, among suppliers of miniLED-backlight boards for the 12.9-inch iPad Pro launched in April this year, will complete its second-phase investment in capacity expansion for such boards in the third quarter to better serve the demand for the upcoming 14-inch and 16-inch MacBook Pro devices set for launch in late third-quarter 2021, the sources said.”

Det har även ryktats att Apple (äntligen!) återintroducerar HDMI-porten och SD-kortläsaren. Även MagSafe ska göra en bejublad återkomst till laddningskabeln.

Läs mer: 7 saker som macOS Monterey INTE kan göra på din gamla Mac

Kan presenteras tillsammans i september

Apple håller normalt sitt stora höstevenemang i september och vi har förhoppningar att så blir fallet även i år.

Normalt brukar Apple dock inte presentera mobiltelefoner och datorer på samma evenemang, så du bör ta DigiTimes uppgifter med en stor nypa salt.

Med det sagt så är det hög tid att vi får en Macbook Pro med M1-processorn, eller åtminstone en variant av den. Så det är inte helt orimligt att Apple slår ihop flera lanseringar till ett superevenemang i höst.

Med iPhone 13, Apple Watch 7 och Macbook Pro på menyn (om det stämmer) så har vi verkligen en galen höst att se fram emot. Galet dyr alltså!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.