Parallels arbetar på stöd för Windows 11 till macOS

Hoppas på stöd för Windows 11 inför släppte senare i år

Windows 11

Windows 11 har inte officiellt stöd för macOS. Det betyder att du inte kan använda Boot Camp med Windows 11 på din Mac-dator. Parallels arbetar på en lösning som de hoppas är redo till lanseringen.

  • Parallels arbetar på stöd för Windows 11 idag
  • Fungerar delvis med Windows 11 ARM på M1-datorer från Apple
  • Microsoft ger inget officiellt stöd via Boot Camp som med Windows 10

Läs mer: Windows 11 kan inte köras på Mac-datorer med Intels processorer


Parallels har förhoppningar – men inga löften

Det finns stora förhoppningar hos Parallels att de ska lyckas ge stöd för Windows 11 i deras virtualiseringsmjukvara för Mac.

Enligt företagets teknik- och supportansvarige Nick Dobrovolskiy så kommer de att göra sitt yttersta för att göra det möjligt att virtualisera Windows 11 i deras mjukvara för.

”Since Windows 11 has just been announced recently, the Parallels Engineering team is waiting for the official Windows 11 Insider Preview build to start studying changes introduced in the new OS to deliver full compatibility in future Parallels Desktop updates” – Nick Dobrovolskiy till imore.com

Men trots sin optimism så kommer inga löften. De har påbörjat arbetet, men det finns inga garantier att de kommer att lyckas.

Med den vanliga 64-bitarsversionen för x86 kanske bör tilläggas. För Parallels Desktop kan faktiskt köra Windows 11 redan idag, men i en väldigt speciell konfiguration.

Läs mer: Windows 11 Home kräver att du har ett Microsoft-konto

Windows 11 på Mac – om du kör det här

Om du har en Apple M1-bestyckad dator så kan du faktiskt använda Parallels Desktop och köra en utvecklarversion av Windows 11 för ARM.

Andrew Tsai har en guidande video på YouTube som visar hur du gör för att prova själv.

Tänk på att Windows 11 bara finns i en så kallad Insider-version. Det betyder att operativsystemet inte är färdigutvecklat, och du kan stöta på otrevlig buggar och annat otyg.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.