Nya funktioner för PDF-filer i OneDrive till Android

microsoft onedrive logo 2020

Använder du mobiltelefonen för att kolla på PDF-filer? Du är långt ifrån ensam – och om du samtidigt är OneDrive-användare så har du två förbättringar till PDF-tittandet att se fram emot.

Microsoft har meddelat på sin officiella supportsida att OneDrive-appen till Android har uppdaterats med nya funktioner till PDF-visning.


Lästips: Högre uppladdningsgräns och smartare fildelning i Microsoft OneDrive

Den första nyheten är att det äntligen går att rotera sidor i PDF-filer som visas via OneDrive-appen i Android. Nästa förbättring är att du kan tagga, eller bokmärka, sidor i PDF-filer.

Genom att tagga sidor kan du lättare hitta tillbaka till viktig information. Speciellt om det är större PDF-filer med hundratals sidor.

Båda förbättringarna landar i OneDrive-appen under januari 2021.

Lästips: Varningen: Nätfiske via molnalagringstjänster som Dropbox, Drive och OneDrive

Andra förbättringar som kommer till OneDrive för mobilen under 2021 är offline-stöd och rotering av sidor av PDF-filer på iOS.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.