Högre uppladdningsgräns och smartare fildelning i Microsoft OneDrive

Microsoft förbättrar molnlagringstjänste OneDrive. Företagsanvändare kan snart ladda upp enskilda filer på upp till 100GB och integrationen med Teams förbättras rejält.

Idag har OneDrive en begränsande uppladdningsgräns på 15GB per fil. För normalanvändaren är det oftast inget problem, men för de som arbetar med exempelvis videor och CAD-filer blir det snabbt en begränsning.

Med ökningen till 100GB försvinner den begränsningen, eller blir åtminstone mindre kännbar för många.

En annan nyhet till OneDrive är en funktion för smartare delning av filer med utvalda personer. Det kan vara nära vänner, familjemedlemmar eller kollegor som ska ta del av specifika filer. Nya delningsfunktionen i OneDrive gör det enklare att tillgodose det här specifika behovet.

© Microsoft

Där den höjda uppladdningsgränsen endast är för företagsanvändare så är delningsfunktionen istället tillgänglig för alla – även gratisanvändarna.

Notera att delningsfunktionen endast gäller för personer som har ett Microsoft-konto, något som begränsar en hel del i vår mening. Personerna behöver också godkänna en inbjudan för att vara del av din fildelningsgrupp.

Vidare kommer OneDrive i webbläsaren att få ett mörkt läge (dark mode) inom kort. Det gör att dina ögon avlastas lite när du använder sajten under dåliga ljudförhållanden och har du en OLED-skärm i datorn drar webbläsaren lite mindre ström som bonus.

Du kan läsa mer om allt nytt och spännande till OneDrive på Microsofts webbsajt här.