Ny Utforskare med Windows 10 20H1

microsoft windows 10 logo 2019

Microsoft uppdaterar Utforskaren med en rad förbättringar när Windows 10 20H1 släpps. Bland annat bättre stöd för molntjänsten OneDrive. Här är vad vi känner till om nyheten idag.

Bland förbättringarna som Microsoft avslöjat idag finns förbättrad integration med molntjänsten OneDrive, en förbättrad sökfunktion med automatiska sökförslag samt bättre stöd för datorer med pekskärmar.

Det stora dragplåstret är OneDrive-integrationen. Tidigare har Utforskaren inte inkluderat molntjänstens filer i sökresultatet, men med nya stödet kan du hitta både lokala och molnlagrade filer blixtsnabbt.

Det som gör att Utforskaren får nya sökfunktionerna är integrationen av Windows Search istället för den egna, specialgjorda sökmotorn.

Om du kör Utforskaren på en dator med pekskärm – exempelvis Microsoft Surface Pro-serien – kommer appen att märka av detta och automatiskt byta till en pekvänlig variant. Det betyder att gränssnittet ändras för användarvänlighet med fingrarna.


Andra nyheter med Windows 10 20H1 (version 2004)

Utforskaren är inte det enda som förbättras med 2020 års första stora uppgradering av Windows 10.

Andra nyheter är att GPU-temperaturer visas i Aktivitetshanteraren och disktyp för lagringsenhet visas i fliken Prestanda i samma dialogruta. Det är praktiskt att se disktyp när du har flera diskar och partitioner i datorn.

Windows Update har fått nya inställningar för att begränsa nerladdningshastigheter när datorn används aktivt och digitala assistenten Cortana har blivit lite smartare med nya kommandon.

Vidare nyheter är Bluetooth-förbättringar som gör parkoppling smidigare, statussidan för nätverk har blivit tydligare med helt ny design och mycket mer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.