Ny uppdatering till Adobe Photoshop & Fresco för iPad

adobe-photoshop-logo-2018

Adobe har släppt en stor uppdatering till Photoshop för iPad. Med den följer nya vektorverktyg och stöd för inställning av tryckkänslighet med Apple Pencil. Och uppdateringen är helt kostnadsfri.

Adobe har uppdaterat både Photoshop och Fresco på iPad. Två stora uppdateringar med flera nya funktioner och optimeringar baserade på önskemål från användarna.

Störst nyheter hittar vi till Photoshop som äntligen får det mycket efterlängtade verktyget ”Kurvor”. Ett verktyg som används för att justera färg och ton i fotografier.

Adobe Photoshop har också fått stöd för inställning av tryckkänslighet med Apple Pencil. Det går alltså att finjustera hur mycket Photoshop ska reagera på tryck efter eget tycke och smak.

Till Fresco-appen ger uppdateringen ett nytt verktyg för att blanda färger. Det gör att du kan använda flera samtidiga färger med Frescos Live-penslar.

Lästips: Så tar du skärmdumpar i Windows 10 – bästa tipsen & apparna

En annan förbättring är att fotografier kan göra som till vektorbaserade bilder direkt i appen. Nya verktyget ”Vector Trim” gör det smidigare att rensa bland vektorformer.

En sista detalj är verktyget Straight Edge som nu heter Ruller. Efter uppdateringen kan Ruller fästas på en bild och komma ihåg positioneringen.

Båda uppdateringarna är redo att installeras och finns att installera via App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.