Apple ökar antalet rabatterade HomePods – vill tömma sina lager

Apple HomePod

Ryktena om att Apple ska släppa en ny och mindre HomePod-modeller fortsätter. Det sägs att en lansering ska ske under 2020 – och nya draget från Apple ökar sannolikheten rejält.

Smarta högtalaren HomePod har funnits på marknaden ett bra tag nu och vi hoppas på att en ny, förbättrad modell kommer snart.

Och kanske är det precis vad som är på gång. Enligt uppgift har Apple ökat antalet enheter som anställda kan köpa till rabatterat pris.

Tidigare kunde varje anställd köpa två HomePod-enheter till halva priset. Idag har den siffran ökat till tio enheter. Ett tydligt tecken på att Apple vill rensa sina lager.

Apple HomePod har ett tämligen högt pris på 299 USD, eller runt 3 600 kronor inklusive moms. Ett premiumpris för en premiumhögtalare – och det finns förhoppningar om en mindre och billigare variant.

Enligt en rapport från Mark Gurman kommer Apple att behålla sin befintliga HomePod och släppa en direkt konkurrent till Amazon Echo och Google Home. En billigare, mindre modell i HomePod-serien med två diskanthögtalare istället för sju som i vanliga HomePod.

Exakt vad som kommer och när återstår att se. Även prislappen kommer att vara mycket intressant. Frågan är, hur lågt vågar Apple sänka priset och hur måste företaget kompromissa med kvalitet och design för att möta sina stenhårda krav på marginaler?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.