Adobe uppdaterar Photoshop för iPad (v1.0.2) – stöd för förslag i appen

adobe-photoshop-logo-2018

Använder du Adobe Photoshop på din iPad så kanske du har märkt att version 1.0.2 nyligen är släppt. Och med det följer en ny funktion som gör att du kan skicka förslag på förbättringar direkt till Adobe.

  • Lämna förslag på förbättringar direkt till Adobe via Photoshop-appen
  • Med version 1.0.2 och framåt
  • Version 1.0.1 OCH 1.0.2 förbättrar inloggningsupplevelsen
  • Inga stora nya funktioner till Photoshop denna gång

När Adobe Photoshop för iPad släpptes var det inte utan en hel del kontrovers i släptåg. Användarna var knappast nöjda med hur appen fungerade och kritiska röster anklagade Adobe för att hålla tillbaka antalet funktioner i Photoshop-appen.

Och nog är det en rejält sparsamt designad app som Adobe släppt i ett första skede. Knappt jämförbar med PC-versionen som är långt mycket mer användbar för bildredigering.

Adobe sitter tacksamt nog inte på händerna utan arbetar med att förbättra Photoshop-appen. Första försöker att släppa något nytt och bättre var med version 1.0.1. En uppdatering som bland annat optimerade inloggningsfunktionen i appen, och som förbättrats ytterligare med 1.0.2.

Knappast det roligaste man kan få i en uppdatering, men ett marginellt steg åt rätt riktning.

Med version 1.0.2 får du inget redigeringsgodis att använda, men däremot en funktion som gör att du kan skicka förslag direkt till Adobe. Så här låter beskrivningen från ändringsloggen till version 1.0.2:

Your feedback and evaluation of Photoshop is important to us! We’ve implemented an in-app review for you to provide feature requests and immediate feedback to us on your experience.

Adobe har vid upprepade tillfällen belyst vikten av återkoppling från användarna. Enligt företaget är målet att Photoshop för iPad ska bli en fullfjädrad variant av PC-versionen med alla funktioner och tekniska lösningar.

Men det är inte så rättfram som att bara göra en rak portning av PC-applikationen och skapa en ny. Även om det hade varit möjligt så skulle det ta väldigt lång tid att färdigställa, och Adobe vill veta vad som är mest viktigt och användbart för att kunna prioritera i utvecklingen.

Dessutom är iPad-versionen helt touch-anpassad för både fingrar och styluspenna, vilket ytterligare kräver återkoppling för att bli så bra som möjligt.

Och förbättringar utifrån återkopplingen är uppenbart nödvändig. Appens betyg på Apple App Store är låga 2.1 av 5 möjliga stjärnor, baserat på 850 bedömare. Det kan jämföras med Affinity Photo, en konkurrerande app med 4.2 av 5 möjliga stjärnor i omdömen. Dock baserat på bara 35 bedömare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.