Ny mjukvara till senaste Apple Fjärrkontroll för Apple TV

apple tv 4k gen 2 2021

Apple har släppt en uppdatering till den inbyggda mjukvaran i fjärrkontrollen till Apple TV. Det handlar dock bara om den senaste modellen, så har du en av de äldre fjärrkontrollerna så finns inget att hämta den här gången.

Fjärrkontrollen introducerades i maj 2021 tillsammans med andra generationens Apple TV 4K. Du ser enkelt skillnad på de olika fjärrkontrollerna tack vare att den senaste är grå i färgen och saknar styrplattan från de tidigare varianterna.

Apple TV Plus är bästa streamingtjänsten enligt ny rapport

Den tidigare mjukvaruversionen är 9M6772 medan den nya är 10M1103. Apple har inte avslöjat vad som är nytt, så vi vet inte vad som är fixat eller förändrat.

Sannolikt handlar det om buggfixar och optimeringar av det mindre slaget. Det är ovanligt att Apple släpper nya funktioner till den är typen av prylar, så räkna inte med märkbara förändringar efter uppdateringen.

Fjärrkontrollen till din Apple TV uppdateras automatiskt när mediaspelaren är igång. Du kan inte styra processen själv, utan enheten sköter det hela av sig själv. Mycket likt hur uppdateringar till AirPods-serien fungerar.

Rykte: Ny Apple TV för gaming på gång

Så kollar du om fjärrkontrollen är uppdaterad

Även om uppdateringen till din fjärrkontroll inte bjuder på några större nyheter så kan det vara intressant att veta om just ditt exemplar har den senaste versionen av mjukvaran. Så här kollar du.

  1. Starta din Apple TV
  2. Navigera till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter
  3. Välj Fjärrkontroll

Här kan du kontrollera om mjukvaran har version ”10M1103” vilket betyder att du har den i skrivande stund senaste uppdateringen. Om det istället står 9M6772 så får du snällt vänta lite till.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.