HBO Max stänger ner produktionen i stora delar av Europa

HBO Max

HBO Max slutar att producera eget material i större delen av Europa. Tidigare rapporterade vi att streamingtjänsten lagt ner all produktion i Sverige, Norge och Danmark – nu utökas antalet till betydligt fler.

Anledningen till att HBO Max drar ner på produktionen har med kostnadsbesparingar att göra. Huvudbolaget Warner Bros. Discovery vill spara tre miljarder dollar efter delningen från AT&T.

HBO Max kastar ut nordiska tv-serier

Totalt omfattas produktionen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Turkiet, Nederländerna och hela Centraleuropa.

I ett uttalande säger en talesperson att ”vi omvärderar vårt nuvarande innehåll på existerande tjänster. Som en del av processen så har vi beslutat oss för att ta bort en del av originalinnehållet för HBO Max i de nordiska länderna och Centraleuropa”.

Bland de egenproducerade serierna som försvinner så hittar vi den hyllade, svenska serien Lust, danskproducerade Kamikaze och det hungariska dramat The Informant.

Det är inte klarlagt huruvida det nedplockade materialet kommer att läggas på is för evigt eller säljas till andra aktörer på marknaden.

Streama The Batman – här strömmar du filmen

I ett uttalande från HBO Max står att läsa hur ”samma beslutsfattning för HBO Max just nu pågår på alla marknader där streamingtjänsten är tillgänglig, vilket omfattar USA, Latinamerika och delar av Europa”.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.