HBO Max kastar ut nordiska tv-serier

HBO Max

Streamingtjänsten HBO Max har valt att ta bort flera svenska, danska och norska serier från sitt utbud. Det uppmärksammades av många prenumeranter under torsdagen som plötsligt inte kunde se sina favoritserier längre.

Bland de svenska serierna som tagits bort hittar vi Gösta av Lukas Moodyson, komediserien Lust och dramaserien Björnstad. Även norska serien Beforeigners och danska Kamikaze har tagits bort från HBO Max.

House of the Dragon kommer fortfarande till HBO Max så klart.

Apple TV Plus är bästa streamingtjänsten enligt ny rapport

Anledningen till att de inte längre går att se har med sammanslagningen av HBO Max och Discovery Plus att göra. Det säger en talesperson för streamingtjänsten till Expressen.

Just nu pågår en inventering av innehållet på HBO Max och efter en utvärdering så har man valt att finjustera konsumentutbudet. Beslutet betyder att nordiska serier har fått stryka på foten. Huruvida mer innehåll kommer att försvinna är inte fastställt.

HBO Max och Discovery Plus ägs båda av den nybildade mediajätten Warner Bros. Jätten är i sin tur en sammanslagning av tungviktarna Discovery Inc och Warner Media.

Det är sannolikt att streamingtjänsterna kommer att slås ihop i framtiden för att kombinera dem under ett och samma namn. Huruvida det sker, vad utbudet kommer att bli och hur månadspriset justeras är det ingen som vet än.

HBO Max växlar upp när Netflix växlar ner (2022)

Via Expressen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.