Ny mjukvara till Apple HomePod (maj 2020)

Apple HomePod

Apple har släppt en firmware-uppdatering till smarta högtalaren HomePod. Den nya versionen erbjuder generellt ökad stabilitet men inga nya funktioner.

Firmware-version 13.4.5 till Apple HomePod har ingen specificerad ändringslogg.

Apple har valt att bara notera ändringarna som allmäna förbättringar, vilket i praktiken alltså handlar om buggfixar och dylikt.

Det finns inga indikationer på att uppdateringen skulle vara krånglande eller ställa till med problem för användarna. Vår rekommendation är att du installerar uppdateringen omedelbart om du inte har automatisk installation aktiverad.

Vi vet sen tidigare att Apple försöker tömma sina lager med befintliga HomePod genom att erbjuda sina anställda stora rabatter. Idag får Apple-anställda köpa upp till tio HomePod-enheter med 50 procents rabatt.

Det indikerar att en ny, förbättrad modell är på gång. Exakt vad Apple lanserar återstår dock att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.