Jailbreak till iOS 13.5 – här är allt vi vet

apple-iphone-xr

Snart kommer en uppdatering till jailbreakverktyget Unc0ver. Med version 5.0.0 följer stöd för jailbreak av iOS 13.5.

  • Låser upp massvis av funktioner och möjligheter som Apple INTE tillåter
  • Använder sårbarhet i din iPhone (gäller modeller från 2018 och äldre)
  • Många möjligheter, men också risker
  • Lästips: Jailbreak ger NFC-stöd till iPhone 6S

Vad har hänt? Utvecklarna av jailbreakverktyget Unc0ver meddelar att de har en stor uppdatering på gång.

Med version 5.0.0 kan alla iPhones från 2018 eller äldre jailbreakas – utan att Apple kan göra något åt det.

Mer specifikt handlar det om iOS 11 till senaste iOS 13.5. Och Unc0ver kan göra det tack vare en så kallad kernel-sårbarhet som Apple inte kan fixa från sin sida.

Med Unc0ver kan du låsa upp massvis av nya funktioner och lösningar som Apple normalt inte tillåter. Exempelvis kan du göra alla ikoner på hemskärmen runda, eller varför inte ändra designen på låsskärmen?

Att installera ett jailbreak är inte speciellt svårt med dagens verktyg. Men det är inte att rekommendera för alla användare. Så fort du låser upp din iPhone följer inte bara fördelar utan även stora risker.

Om du installerar mjukvara från tredjepart som inte är via App Store så finns en risk att du får skadlig kod på din iPhone. Kod som potentiellt kan ställa till det genom att stjäla lösenord, personuppgifter och filer – utan att du vet om det.

Är du intresserad trots riskerna kan du läsa mer på den officiella webbsajten för Unc0ver.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.