HBO tar bort appar från Apple TV

Apple TV 4K

HBO tar bort sina appar från tidigare modeller av Apple TV. Initialt är det HBO NOW som tas bort – inom en snar framtid försvinner även HBO GO.

HBO har meddelat att de tar bort två av sina appar – NOW och GO – från andra och tredje generationens Apple TV.

Beskedet togs inte emot speciellt positivt av användarna vilket initialt fick HBO att flytta fram nedstängningen för NOW-appen.

HBO GO har fått några extra månaders livslängd, men i längden måste användarna byta till en nyare Apple TV-modell.

Framöver är det bara Apple TV HD och Apple TV 4K som har officiellt stöd för HBO-apparna. Vilket betyder att användarna med äldre modeller måste göra en dyr uppgradering.

Anledning till att apparna försvinner är enligt HBO för att filmtjänsten vill kunnna ge sina kunder ”den bästa streaming-upplevelsen”.

Det finns så klart några vägar runt problemet för den som vill krångla lite. Det går utmärkt att strömma från en iPhone eller iPad till en äldre Apple TV om man har en sådan. Alternativt kan man använda en annan mediaspelare som Chromecast eller liknande.

Eftersom vi vet att Apple har en ny Apple TV-modell på gång så känns det inte rimligt att rekommendera ett nyköp i skrivande stund. Vår rekommendation är att berörda användare håller fast vid sin gamla Apple TV i väntan på den nya.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.