Bättre integritetsinställningar i Google Chrome för desktop (maj 2020)

Google Chrome Logo 2016

Google uppdaterar webbläsaren Chrome med omarbetade och tydligare integritetsinställningar. Inom de kommande veckorna släpps den nya versionen till Windows och macOS.

Målet med de nya integritetsinställningarna är att ge användarna tydligare information om vilken data som synkroniseras via ett inloggat Google-konto.

Inställningarna ska även vara bättre på att visa vilka kakor som lagras via webbläsaren samt hur de lagras. Det gäller både normal surf och med aktivt inkognitoläge.

En annan nyhet är att Chrome får stöd för ”DNS over HTTPS”.

Det innebär att alla DNS-förfrågningar krypteras så att obehöriga (som din internetleverantör) inte kan se vilka webbsajter du besöker.

Slutligen får Chrome stöd för ”Enhanced Safe Browsing”. Det är en vidareutveckling och förbättring av det redan inbyggda skyddet mot skadliga webbsajter i webbläsaren.

En förbättring med Enhanced Safe Browsing är att varningar som visas nu synkroniseras mellan mobil- och desktop-appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.