Ny Macbook Air med MagSafe & 2:a generationens M1-processor

apple macbook air m1 2020

En tunnare och lättare Macbook Air med MagSafe kan släppas under senare delen av 2021. Det avslöjar Mark Gurman från websajten Bloomberg.

I en ny rapport säger Gurman att den nya modellen kan släppas under årets andra halva, alternativt tidigt under 2022. Och som om inte tunnare, lättare och MagSafe vore nog så menar Gurman att modellen kan få andra generationens M1-processor.

Lästips: Så bra webbkamera har Apples nya ARM-baserade Macbook Air & Pro (720p)

Det bör alltså betyda ännu bättre prestanda och med lite tur bättre energieffektivitet. Det har pratats om en M1X-processor tidigare, men sannolikt är det inte den som landar i Macbook Air.

Andra detaljer från Gurman och Bloomberg är att nya Macbook Air kan få fyra USB-portar. En fördubbling mot den senaste modellen som går att köpa idag.

Macbook Air kan ha minskade kanter runt skärmen & få MagSafe-kontakt

För att göra Macbook Air mindre och lättare ska Apple ha kommit på ett nytt sätt at minska kanterna runt skärmen ännu mer. Själva skärmstorleken ska inte vara förändrad, utan stanna på 13 tum som idag.

Lästips: Fel upplösning med extern skärm i macOS Big Sur – lösning på gång

En nämnvärd detalj är att Apple påstås ha experimenterat med en större 15-tumsvariant av Macbook Air. Något som bevisligen inte har nått marknaden än och inte väntas göra det till nästa generations modell heller.

Mer sannolikt är att MagSafe får göra en bejublad återkomst. MagSafe är ursprungligen en magnetisk anslutningsmetod för laddningskabeln till Apples bärbara datorer.

Tekniken återintroducerades med iPhone 12-serier, åter igen med magneter för att hålla fast laddaren, och kanske får vi se MagSafe även i Macbook Air. Åtminstone tror Gurman att så bli fallet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.