Nvidia fixar många problem med v9.0.1 till Shield TV (Plex, Kodi, Youtube)

Uppdateringen rullar ut just nu med mängder av buggfixar

Nvidia Shield TV Pro
Nvidia Shield TV Pro

Stora problem drabbar användarna av Nvidia Shield TV som har uppdaterat mjukvaran till version 9.0 (som introducerade Android 11). Appar fungerar inte som de ska, uppspelningen krånglar och de som använder Plex har i värsta fall inte fått mediaservern att fungera överhuvudtaget.

Tacksamt nog sitter inte Nvidia på händerna utan har arbetat med en mindre uppdatering som löser några av de värsta problemen. Uppdateringen är version 9.0.1 (33.1.0.283) och den har släppts till alla modeller i Shield TV-serien idag.

Det ska sägas att Nvidia redan har släppt så kallade hotfixar till en del av problemen. Dessa fixar var knepiga att installera och var endast för de mest drabbade användarna som absolut behövde en supersnabb lösning.

Dagens nya uppdatering däremot är lika enkel att installera som alla de tidigare versionerna som Nvidia släppt.

Här är de stora problemen som är fixade med uppdateringen till version 9.0.1:

  • Fixar problem med Plex Media Server
  • Fixar problem med tillstånd att använda lagringsutrymme för mediaspelare, filhanterare och emulatorer
  • Fixar problem med hackande video där innehållet är så kallat interlaced (sammanflätat)

Bland de mindre fixarna som inkluderats hittar vi en buggfix till YouTube TV, Kodi-appen har äntligen tillgång till rätt systemfiler igen och det är en hel rad med andra, mindre buggfixar.

När uppdateringen är redo att installera så din Nvidia Shield TV så visas en avisering på mediaspelarens hemskärm. Räkna med att det dröjer en dag eller två innan den syns hos dig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.