Stopp för digitala spel till Wii U och 3DS (mars 2023)

Nintendo stoppar snart alla digitala köp till de gamla spelkonsolerna

nintendo 3ds

Nintendo slutar erbjuda digitala spel för Wii U och 3DS efter mars 2023. Speljätten stänger ner spelbutiken eShop för de båda spelkonsolerna, och därefter måste du köpa spelen på fysisk kassett om du vill ha nya. Fram till slutdatumet så inför Nintendo flera begränsningar som rör eShop på konsolerna.

  • Stoppar alla digitala köp för Wii U och 3DS den 23 mars 2023
  • Redan köpt material är fortsatt tillgängligt
  • Online-funktioner fortsätter att fungera
  • 130+ klassiska speltitlar finns idag via Switch Online

Redan den 23 mars i år stoppar Nintendo möjligheten att använda betalkort för att lägga till digital valuta till ditt eShop-konto på Wii U och 3DS. Efter den 29 augusti går det inte längre att använda gåvokort för eShop för att lägga till betalmedel till ditt konto för konsolerna.

Och slutligen. Efters mars 2023 så stoppar Nintendo alla nedladdningskoder från att fungera och du kan inte längre använda den digitala valuta som finns i din Nintendo Wallet (om den är länkad till ett äldre Nintendo Network ID) för att köpa spel till Wii U och 3DS. Inte heller demoversioner och liknande är tillgängliga nu.

Men! Allt är inte över för de gamla konsolerna. Du kan fortfarande ladda ner spel och expansioner (DLC:er) som du redan skaffat. Även uppdateringar till spelen och onlinefunktioner fungerar.

I ett meddelande på sin sajt skrev Nintendo att de idag har 130+ klassiska speltitlar tillgängliga via Switch Online. Nintendo har inga planer på att erbjuda Wii U- och 3DS-spel på något annat sätt. Kort efter publiceringen så valde speljätten att ta bort meddelandet igen.

Anledningen till att Nintendo stoppar digitala köp på det här sättet är enkel – det är allt färre som är intresserade av att köpa spel till Wii U och 3DS, och förr eller senare måste Nintendo sätta en gräns och fokusera framåt. Wii U släpptes 2012 och 3DS släpptes 2011. Det är ändå stöd i hela 13 år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.