Nu kan Netflix-profiler flyttas till eget konto

Netflix

Nu kan du flytta din profil från kompisens Netflix-konto till ett eget konto. Det senaste försöket från Netflix att stoppa lösenordsdelning betyder att du kan migrera all data från en profil till ett nytt konto, inklusive historik över filmer och serier du har kollat på och rekommendationer.

Funktionen för att migrera profiler till nya Netflix-konton släpptes den 17 oktober och rullades ut på samtliga marknader där filmtjänsten finns. Initialt testades den på tre utvalda marknader: Chile, Costa Rica och Peru.

Här är allt du måste veta om migrering av profiler på Netflix.

Det här följer med när du migrerar en profil på Netflix

Netflix förstår att den som migrerar en profil till ett nytt konto vill ha så mycket information som möjligt med i flytten. Om för mycket går förlorat, eller gud förbjude att personen måste börja om helt på nytt, så är risken stor att det aldrig skapas ett nytt konto. Det blir helt enkelt för mycket jobb.

Därför har Netflix sett till att precis allt som sparas till en profil också följer med i migreringen. Du kan därför få med följande data:

 • Rekommendationer
 • Visningshistorik
 • Sparade titlar
 • Sparfiler till mobilspel från Netflix
 • Inställningar för undertexter
 • Uppspelningsinställningar
 • Visningsrestriktioner
 • Förvalt språk

Inga konstigheter här. Du har ställt in din profil, Netflix vet vad du brukar titta på, och allt följer med i flytten. Bra där Netflix, bra där!

Lästips: Visste du att Netflix har släppt ett abonnemang som visar reklam?

Netflix
Skärmdump från Netflix demonstration av hur det ser ut när du har fått funktionen.

Så migrerar du profiler till ett nytt Netflix-konto

Så hur går själva flytten till? Innan du kan flytta en profil så måste funktionen vara aktiverad för just ditt konto.

Eftersom profilmigrering nyligen aktiverades så kan det dröja några dagar innan den dyker upp i just ditt konto. När funktionen är tillgänglig så skickar Netflix ett mejl till den mejladress som Netflix-kontot har sparad.

När du fått mejlet så gör du följande:

 1. Logga in på ditt Netflix-konto i webbläsaren på datorn
 2. Välj den profil som du vill migrera till ett nytt konto
 3. Klicka på profilikonen i övre, högra hörnet
 4. Välj ”Transfer Profile” och följ instruktionerna

Migrerade profiler kan användas med alla prenumerationsnivåer på Netflix. Däremot går det inte att migrera en profil från ett befintligt Netflix-konto till ett annat, befintligt Netflix-konto vad vi vet idag.

Ett steg för att minska lösenordsdelning

Netflix har uttalat tagit en hård ställning mot lösenordsdelning och att flytta profiler till nya Netflix-konton är bara ett av flera steg som filmtjänsten tagit för att minska delningen.

Tidigare har vi rapporterat att Netflix kräver att hushåll i vissa länder ska betala extra om tjänsten märker att personer utanför hushållet använder samma konto. I värsta fall så kan den som lånar ut sitt konto helt sonika få det avstängt permanent om man har riktig otur.

Netflix tappade mer än en miljon prenumeranter bara under andra kvartalet 2022. Och med tungviktare som Disney+ på frammarch så är det inte konstigt om filmtjänsten desperat försöker göra något för att stoppa delningen av konton.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.