iPhone 14 har problem med SIM-kort

Apple iPhone 14
Foto: Apple

Apple bekräftar att mobiltelefonerna i iPhone 14-serien har ett problem med SIM-kort. Mer specifikt att användarna som drabbas av problemen får ett felmeddelande om att deras SIM-kort inte stöds. Nu pågår febril undersökning för att hitta orsaken inför en kommande lösning.

Så vet du om din mobiltelefon är drabbad av SIM-felet

Problemet som uppstår för drabbade är att deras iPhone 14-telefon visar ett felmeddelande om att SIM-kortet inte stöds av telefonen.

Felmeddelanden stannar på skärmen och går inte att klicka bort. Vilket har lett till en hel del frustration hos användarna. Så pass att en del provat att fabriksåterställa mobiltelefonen för att se om det fungerar.

Apple har i ett uttalande bekräftat att det finns ett problem och att de kollar på hur det hela ska kunna lösas. Det handlar sannolikt om en bugg i iOS vilket bör kunna ordnas med en vanlig buggfix.

SIM-kort i olika färger
Med digitala eSIM så slipper vi de här otygen i våra mobiltelefoner.

Den officiella lösningen just nu

Apple rekommenderar INTE att du återställer din telefon om den visar felmeddelandet. Istället ber företaget alla drabbade att vänta några minuter tills meddelandet försvinner av sig själv.

Det är troligt att Apple har en buggfix redo med iOS 16.1 som släpps senare under hösten 2022. Företaget har redan släppt tre andra buggfixar till iOS 16 och som alla innehåller buggfixar som löser knepigheter för användarna.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.