Betala med Klarna på Tradera – snart kan du (2022)

Tradera

Tradera har meddelat att Klarna blir ett betalningsalternativ, både för annonsörer och de som handlar på annonsplatsen. När allt är klart så läggs Klarna till med de tidigare betalmetoderna Swish, Paypal och betalkort.

Ny betalningsmetod betyder nya villkor

Inför införandet av Klarna så har Tradera meddelat att du måste godkänna ett nytt användaravtal och villkoren för Traderabetalning. De har uppdaterats redan idag, men träder inte i kraft förrän den 16 november 2022.

Du behöver inte göra mer än att läsa användaravtalet och villkoren. Accepterar du dem inte så kan du säga upp ditt Tradera-konto och begära att all data raderas. Om du däremot accepterar de nya villkoren så fortsätter du bara att använda Tradera som vanligt.

Tänk på att du måste ta bort ditt Tradera-konto före den 16 november 2022 om du INTE accepterar villkoren. Här hittar du båda:

Inte första gången som Klarna finns på Tradera

Den som har använt Tradera tidigare vet säkert att Klarna faktiskt har varit en betalmetod tidigare, men också att den togs bort från annonssajten vid årsskiftet 2019/2020.

Anledningen till att Klarna togs bort som betalmetod från första början har med Paypal att göra. Tradera ägdes nämligen av betaljätten Paypal och eftersom Klarnas betaltjänst är en direkt konkurrent så åkte den helt sonika ut från sajten.

Tidigare under 2022 så valde dock Traderas ledning att köpa ut bolaget från Paypal vilket betyder att Klarna äntligen kan komma tillbaka. Paypal som betalmetod kommer att vara kvar precis som tidigare.

Betalmetoderna på Tradera

Det finns flera betalmetoder för dig som använder Tradera. Här är den nuvarande listan:

 • Swish
 • VISA / Mastercard
 • Paypal
  • Paynova
  • Hyperwallet
 • Google Pay
 • Apple Pay
 • Klarna (kommer snart)

Du har alltså stora möjligheter att både direkt-betala med ett betalkort eller Swish-överföring, betala med faktura och att använda ditt befintliga saldo på Paypal om du föredrar det.

Så mycket kostar det att betala med Klarna

Du betalar normalt inget extra för att betala med Klarna. Om du gör ett extra stort köp så kan du ibland dela upp betalningen på 6, 12 eller 24 månader. Då tillkommer extra kostnader i form av ränta.

Om du däremot väljer att betala direkt eller med faktura – utan att fördröja eller dela upp betalningen – så kostar det inget extra. Du får vad du har betalt för, utan avgifter eller räntepåslag. Bra där Klarna.

Klarna
Klarna är inte helt utan kontroverser. De är faktiskt ganska många och påtagliga.

Kontroverserna kring Klarna som du bör känna till

Vi på Tekniksmart tycker om Klarnas betaltjänst. Den är snabb och praktisk, riktigt smidig att använda och appen är användarvänlig. Dessutom är det kanonfint att kunna handla först och betala sen även om man har pengarna redo till köpet, för ofta vill man kontrollera varan utan att ligga ut med tusenlapparna i ett osäkert steg av köpprocessen.

Samtidigt gnisslar vi lite tänder varje gång Klarna nämns, för det är onekligen en betaltjänst som fått en hel del kritik.

Bland annat kan vi rapportera att Klarna hade ett allvarligt fel i sin app under 2021. Ett fel som gjorde att svenska användarna plötsligt såg andra konsumenters köp istället för sin egen. Händelsen fick stor uppmärksamhet och ledde till att Finansinspektion (FI) inledde en granskning av IT-haverit som låg bakom det hela.

En annan kontrovers är de dryga GDPR-böterna på 7,5 miljoner kronor som integritetsmyndigheten IMY delade ut till Klarna tidigare under 2022. Anledningen till böterna är att IMY menar att Klarna inte varit tydliga med hur kundernas uppgifter delats med tredje part, specifikt svenska och utländska kreditupplysningsföretag.

Därför ska du betala med Klarna på Tradera

 • Det är en mycket smidig betallösning som är väl integrerad på marknaden idag
 • Du får alla dina köp på en faktura och kan betala i lugn och ro när lönen kommer
 • Du ser alla dina köp i mobil-appen från Klarna (Android, iOS)

Därför ska du INTE betala med Klarna på Tradera

 • Om integritet är din sak så är Klarna kanske inte helt rätt betalmetod
 • Om du riskerar att överhandla för mer pengar än du har så ska du undvika betalmetoden

FAQ

Kan jag betala med Klarna på Tradera?

Klarna är äntligen en betalningsmetod på Tradera igen efter två års frånvaro.

Vad kostar det att betala med Klarna?

Om du inte delar upp din betalning eller förlänger betalningstiden så är det en kostnadsfri betalningsmetod.

Vilka betalningsmetoder finns på Tradera?

Swish, Klarna, Paypal, Paynova, Google Pay, Apple Pay, VISA / Mastercard, Hyperwallet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.