Nu kan du inte nedgradera till iOS/iPadOS 14.4 längre

apple ios 14 2020

Apple har slutat att signera iOS 14.4. Det betyder att om du redan uppgraderat till iOS 14.4.1 så finns ingen möjlighet att nedgradera till den äldre versionen.

Detsamma gäller för dig som har en iPad med iPadOS 14.4.1. Vill du nedgradera till iPadOS 14.4 så är det praktiskt omöjligt på normalt vis idag.

Lästips:

Anledningen till att Apple släppte iOS 14.4.1 och iPadOS 14.4.1 var på grund av en allvarlig sårbarhet i renderingsmotorn till Safari (WebKit).

Samma sårbarhet finns även till macOS och watchOS, vilket gjorde att Apple tvingades släppa uppdateringar även där. Vilka är macOS 11.2.3 respektive watchOS 7.3.2.

Notera också att det i skrivande stund inte finns något jailbreak-verktyg som fungerar med iOS 14.4.

Jailbreak fungerar bara med iOS 14 till 14.3

Både Checkra1n och Unc0ver har verktyg på marknaden som stöder iOS 14 till 14.3, men inget över det. Dessutom fungerar de bara på specifika iPhone-modeller.

En anledningen till att man vill nedgradera sin iPhone eller iPad till en äldre iOS/iPadOS-version är på grund av olika problem. Exempelvis kraftig batteriförbrukning, instabilitet eller dålig WiFi/4G/5G-anslutning.

Om du är drabbad av problem så kan du prova att starta om din enhet, alternativt fabriksåterställa den (glöm inte att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer först!).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.