Nu finns Windows 10 ”Fall Creators Update” för alla kompatibla enheter

microsoft-windows-10-logo-2

Microsoft meddelar att Windows 10 ”Fall Creators Update” nu är tillgänglig för alla kompatibla enheter.


Det betyder att om du har en dator eller annan enhet med Windows 10 och den är kompatibel med Fall Creators Update, då ska du kunna hitta den via Windows Update.

Microsoft har sagt att Fall Creators Update är den uppdatering som snabbast nått 100 miljoner installationer.

Vägen dit har varit lång. Microsoft började med att släppa uppdateringen till ett litet antal enheter som företaget bedömde optimala för ett första test av den färdiga versionen. Vilka enheter det gäller bedöms utifrån karaktärsbehov och interna tester hos Microsoft.

Samlar data för att kunna optimera för användarna

När användarna uppdaterat sina enheter samlar Microsoft in data som gör att de kan finjustera uppdateringen ytterligare. Buggar åtgärdas, fler enheter görs kompatibla och andra justeringar.


Därefter fortsätter utrullningen till fler typer av enheter och marknader. Bit för bit, tills Microsoft når den sista milstolpen för Fall Creators Update — full tillgänglighet till allt och alla.

Det är tydligt att Microsoft vill snabba upp utrullningen av uppdateringen, inte minst efter att Anniversary Update tog väldigt lång tid på sig att nå alla enheter.

Sannolikt kommer Microsoft att försöka hålla samma lanseringstakt med kommande uppdateringen Redstone 4 som med Fall Creators Update. Redstone 4 har inget officiellt namn än men vi vet att uppdateringen ska släppas i april 2018.