Netflix: Logga ut enskilda enheter – så gör du

Netflix

Nu kan du logga ut enskilda enheter från ditt Netflix-konto istället för att behöva logga ut samtliga prylar som använder Netflix. Det betyder att du enklare kan ta bort ditt konto från kompisens mediaspelare eller den där TV:n som står på hotellrummet. Sen tidigare har det varit möjligt att kasta ut samtliga prylar från kontot, men det är alltså inte längre nödvändigt.

Det gör det också mycket enklare att hitta och kasta ut personer som använder ditt Netflix-konto med hjälp av läckta inloggningsuppgifter – samtidigt som du får en tydlig indikation på att något inte står rätt till. Har du verkligen en polare i Equador som får använda ditt konto? Det är kanske dags att byta lösenord…

Lästips: Netflix lanserar billigare abonnemang med annonser

Netflix sign out
Foto: Netflix

Så loggar du ut en enskild enhet från Netflix

  1. Öppna Netflix på din mobiltelefon eller i datorn
  2. Klicka på profilikonen
  3. Välj ”Account”
  4. Välj ”Manage access and devices”

Du får nu en lista över alla prylar som har åtkomst till ditt Netflix-konto. Bland annat ser du profilbild, profilnamn, senaste tidpunk när enheten använde kontot samt en ungefärlig position baserad på ip-adressen.

Klicka på ”Sign out” till den pryl du vill logga ut. Svårare än så är det inte.

Så loggar du ut alla enheter från Netflix

  1. Öppna Netflix på din mobiltelefon eller i datorn
  2. Klicka på profilikonen
  3. Välj ”Account”
  4. Välj ”Sign Out of All Devices”

Du får nu alternativet att logga ut från samtliga enheter eller avbryta. Om du väljer ”Sign Out” så kopplas samtliga prylar ifrån Netflix-kontot, inklusive den du använder för tillfället. Du måste sedan logga in på alla igen.

Därför kan Netflix ha lagt till nya funktionen

Det är inte bara av välvilja som utloggning från enskilda enheter har lagts till. Det kan även finnas en dold agenda som Netflix väljer att avslöja vid ett senare tillfälle. Och spekulativt är det att filmtjänsten vill pressa kontoägare till att antingen kasta ut snyltare eller börja betala för att de använder kontot.

Att tvinga någon att kasta ut alla prylar från kontot är inte speciellt roligt och kan snabbt bli ett motstånd för Netflix. Men när kontoägaren kan välja enskilda enheter, och enkelt välja den som snyltar, så blir det genaste enklare. Och samtidigt mer troligt att Netflix sätter ner foten mot alla parter.

Vi vet att Netflix vill börja ta betalt för streaming-snyltare och den nya funktionen för att logga ut enskilda prylar kommer mycket lägligt inför hårdare påtryckningar om att behöva betala extra mycket när kontot används utanför hemmet av obehöriga.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.