iOS 16.2 fixar Always-on-skärmen med iPhone 14 Pro & Pro Max

iPhone 14 Pro Always On

En av de stora nyheterna med iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max är den förbättrade skärmen med Always-on-funktionalitet. En funktion som gör du att skärmen visar grundläggande information även när den är avstängd, men med minimal energiförbrukning.

Efter lanseringen så var användarna visserligen hoppfullt positiva till Always-on-skärmen, men inte utan viss irritation. Många tycker nämligen att den är aktiv lite för påtagligt mycket med en mycket uppenbar bakgrundsbild.

Lästips: iOS 16.2 släpps i december – iOS 16.3 först i mars 2023

Det är ett lyxproblem så klart, men den höga, verbala kritiken är tillräcklig för att Apple ska göra en ändring i kommande iOS 16.2.

Via inställningarna i iOS 16.2 så kan du välja att slå av både bakgrundsbilden och aviseringarna på skärmen när funktionen ”Always On Display” är aktiverad. Det fungerar från iOS 16.2 Beta 3 och nyare.

Väljer du bort bakgrundsbilden så visas en svart bakgrund istället för den normala, nerdimmrade varianten av din bakgrundsbild till låsskärmen.

Har du iOS 16.1 på din iPhone 14 Pro eller 14 Pro Max så kan du faktiskt göra samma sak, men det kräver lite extra trixande. Du måste ställa in telefonen på Fokus-läget ”Stör ej” eller ”Do Not Disturb”. Då visas inte den vanliga bakgrundsbilden (i normalfallet, det händer att den kan visas ändå).

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.