Netflix kan samarbeta med Sony i sin satsning på gaming

Netflix

Netflix kan samarbeta med Sony om att ta Playstation-spel till den populära filmtjänsten. Det är åtminstone en av förhoppningarna efter att referenser till ”Playstation” hittats på Netflix sajt.

  • Bilder på DualSense-kontrollen i Netflix iOS-app
  • Referenser till kodnamnet Shark
  • Netflix kan starta en gamingtjänst 2022

Läs mer: 40 nya anime-serier till Netflix under 2021

DualSense-bilder i Netflix app

Det ska sägas här att ett eventuellt samarbeta inte på något vis är officiellt eller bevisat.

Vad som hänt är att Steve Moser, en erkänd så kallad ”dataminer” som letar referenser i kod, har hittat information som pekar på att Netflix på något vis ska använda sig av varumärket ”Playstation” i sin tjänst.

Informationen består av en serie bilder på DualSense-kontrollen till Playstation 5. Det ska även inkludera bilder på spelet Ghust of Tsushima samt en logotyp med namnet ”N Game”.

Läs mer: Netflix varnar: Dela INTE ditt lösenord med andra

Shark är kodnamnet på Netflix gamingsatsning

Bilderna hittades i Netflix app för iOS. Där fanns även referenser till Shark i form av en ikon på en hajfena.

Shark är det tänkta kodnamnet på Netflix satsning på gaming. Åtminstone är det vad ryktet säger. Om det stämmer återstår så klart att se.

Det finns klara indikationer – utöver bilderna – som pekar på att Netflix tänker satsa på gaming. Bland annat har Netflix anställt Mike Verdu från spelutgivaren Electronic Arts.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.