Strömma videospel med Netflix nästa år (2022)

Netflix

Netflix rapporterar börja med videospel redan nästan år. Det rapporterar Bloomberg som skriver att filmtjänsten har rekryterat en ansvarig för spelutveckling som ett steg i sin utveckling.

  • Kan släppas under 2022
  • Oklart hur strömmade spel från Netflix ska fungera
  • Rekryterar utvecklingsansvarig från Electronic Arts (EA)

Läs mer: Falska Netflix-appen FlixOnline sprider skadlig kod på Android

Anställer spelutvecklingsansvarig från EA

Det har fullkomligt exploderat av filmtjänster på marknaden och i ett försök att differentisera sig från mängden så verkar Netflix satsa på gaming.

Enligt webbsajten Bloomberg har Netflix anställt en ansvarig för spelutveckling – Mike Verdu – som kommer direkt från spelutgivaren Electronic Arts (EA).

Mike Verdu är tidigare spelutvecklingsansvarig på EA och har bland annat arbetat med populära spelserier som Plants vs Zombies, The Sims och Star Wars. Han har även varit en tid på Facebook.

Läs mer: Netflix varnar: Dela INTE ditt lösenord med andra

En väntad utveckling för Netflix

Att Netflix planerar att doppa tårna i gaming kommer inte som någon utveckling.

This is a natural extension of its Netflix’s content strategy, allowing it to mine intellectual property from popular shows like ‘Stranger Things.’ Though it may not generate much additional revenue, it will help deepen engagement and increase the service’s appeal and pricing power. Don’t expect this to be a turning point, but it shows that the company will explore new formats to increase time spent on the platform, säger Geetha Ranganathan.

Åtminstone inte för Geetha Ranganathan som är analytiker hos Bloomberg. Ranganathan tror att Netflix inte kommer att dra in storkovan på just spel, utan kan istället använda gaming som mervärde som håller kvar användarna.

Och det kan behövas, för det vore inte heller förvånande om Netflix måste höja sina priser under 2021/2022. Något som ofta leder till ett tapp av prenumeranter – vilket kanske kan stävjas lite med extravärdet från strömning av spel.

Läs mer: Så kollar du på Netflix helt gratis – nytt utbud direkt i webbläsaren

Netflix har redan interaktiv media

Har ska också sägas att Netflix redan har interaktiv media sedan länge.

Den som kollar på serier som Carmen Sandiego och Black Mirror: Bandersnatch har möjlighet att styra riktning på berättelserna. Här är alla serier som kan styras av tittarna just idag:

Du hittar en komplett och uppdaterad lista på Netflix officiella webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.