Falska Netflix-appen FlixOnline sprider skadlig kod på Android

FlixOnline stjäler känslig data och inloggningsuppgifter

Hacker Attack 800px

En falsk Netflix-app kallad FlixOnline sprids just nu via appar som WhatsApp. Om du tar emot och installerar den falska appen kan din mobiltelefon drabbas av skadlig kod, så kallad malware.

Netflix-appen som sprider skadlig kod uppmärksammades av säkerhetsfirman Check Point Research som detaljerade sina fynd i ett blogginlägg här.

Lästips: Varning: Clubhouse-app stjäl inloggningsuppgifter

Appen utlovar gratis Netflix-tittande från världens alla hörn. Ett erbjudande som är lite för bra för att vara sant – men som riskerar att locka många oförsiktiga.

Den som installerar appen uppmanas ge den tillåtelse att ändra systeminställningar, läsa filer och mycket mer. Och när det är gjort – då stjäler appen alla dina viktiga filer.

Dessutom försöker appen gömma sig från hemskärmen, så du kan inte hitta den enkelt utan att veta vart du ska leta.

Eftersom appen har tillåtelse att lägga sig ovanpå andra appar så kan den maskera sig som en inloggningsruta när du exempelvis öppnar Facebook eller Twitter. När du matar in dina inloggningsuppgifter så stjäls även de.

FlixOnline har anmälts till Google som skadlig av Check Point Research.

Google tog bort appen från Play Store, men ändå hann ungefär 500 personer installera appen på sina telefoner under de två månader som den fanns tillgänglig.

Lästips: SHAREit på Android har allvarlig sårbarhet – öppnar för hackare

Om du vet att din telefon har eller har haft FlixOnline installerad så MÅSTE du se över ALLA dina inloggningsuppgifter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.