GTX 1080 Ti kan nylanseras – men vad blir priset?

Nvidia Geforce GTX 1080 Ti

Nvidia kan vara på gång att nylansera Geforce GTX 1080 Ti. Ett grafikkort som släpptes för lite mer än fyra år sedan, men som nu kan återintroduceras som ett svar på grafikkortsbristen.

Det är på webbsajten Quasar Zone, ett japanskt forum, som nyheten först dyker upp. Det kanske inte är den mest tillförlitliga nyhetskällan, men med dagens kretsbrist är vi inte förvånade.

Lästips: Skärmen blir svart med Nvidia G Sync – här är lösningen

På det aktuella forumet skriver en användare att denne returnerat ett GTX 1080 Ti i ett garantiärende. När personen fick tillbaka ett annat grafikkort av samma variant visade det sig att kortet tillverkats 2021.

Det handlar om ett EVGA GTX 1080 Ti SC. Vilket har förvånat en del eftersom EVGA bara har tre års garanti på sina kort. Det betyder att EVGA borde ha tillverkat kort mycket tidigare som är öronmärkta för den här typen av ärenden.

Lästips: Bättre ljudkvalitet från mikrofonen med RTX Voice / Nvidia Broadcast (GTX & RTX stöds)

Eftersom äldre grafikkortsmodeller som GTX 1650 och RTX 2060 återintroducerats så är det ingen omöjlighet att gamla GTX 1080 Ti också når ut på marknaden.

Frågan är nu – kommer kortet verkligen till hyllorna igen och vad stannar i så fall prislappen på?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.