Skärmen blir svart med Nvidia G Sync – här är lösningen

Hotfix version 456.71 fixar svart skärm med Nvidia G-Sync

nvidia geforce rtx 2080 gigabyte

Har du märkt att din skärm blir svart när du startar spel i fullskärm med Nvidia G-Sync påslaget? Det är ett välkänt problem som inte drabbar alla, men för de som påverkas är det mycket kännbart.

Kritiken mot Nvidia har varit stor på sina håll. Forumen fylls av arga och frustrerade röster som försöker hitta en lösning på sina svarta skärmar. Och hittills har det varit besvärande tyst från tillverkarens sida.

Men nu har en ny drivrutin släppts som kanske fixar problematiken för åtminstone en del. Och det är en så kallad hotfix med versionsnummer 456.71.

En hotfix är en mycket liten uppdatering som bara adresserar ett litet antal, specifika problem som måste lösas snabbt. Version 456.71 bygger i grunden på tidigare släppta 456.55, och fixar tre saker.

Det första är en bugg i mjukvaran som gör att skärmen blir svart när Nvidia G-Sync är aktiverad för spel som körs i fullskärm. Mer specifikt, om det är en bildskärm som använder Adaptive Sync som är kompatibelt med G-Sync.

Den andra fixen är för en bugg som gjorde att Fortnite kraschade när RTX Shadows och Reflections användes.

Och slutligen den tredje fixen som löser ett problem i Divinity: Original Sin Definitive Edition. Här upplevde en del användare lägre FPS (bildvisningsfrekvens) när ”hardware accelerated GPU scheduling” aktiverades. Ett problem som nu är fixat.

Geforce Hotfix Driver Version 456.71 laddar du ner från Nvidias webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.