Netflix höjer priset på sitt premiumabonnemang

Netflix WIndows 10

Netflix höjer priset på sitt dyraste abonnemang. Detta enligt ett pressmeddelande som streamingtjänsten skickade ut den 16 januari 2020. Prishöjningen är på nära 14,5 procent – från 139 till 159 kronor per månad – men när höjningen sker är oklart.

 • Höjer priset för att kunna satsa mer på nytt innehåll
 • Basic och Standard påverkas inte
 • Oklart exakt när höjningen sker

Lästips: Netflix höjer priserna rejält (oktober 2021)

Varför höjer Netflix priset på premiumabonnemanget?

Den officiella anledningen till prishöjningen är att Netflix höjer priset för att möta de stora investeringar som streamingtjänsten gjort i nya tv-serier och filmer, samt för att fortsätta förbättra tjänsten.

Det säger Anoek Eckhardt som är kommunikationsansvarig för Netflix i norra Europa.

På streamingtjänstens supportsida finns en sektion för just prishöjningen, och där skriver Netflix följande, generiska meddelande:

Våra abonnemang och priser kan ändras i takt med att vi lägger till fler filmer och serier och introducerar nya produktfunktioner. Vi kan även justera abonnemang och priser baserat på lokala marknadsförändringar, som förändringar av lokala skatter eller inflation.

När vi ändrar abonnemang eller priser försöker vi alltid förbättra Netflix och investera i kvalitetsinnehåll för våra abonnenter runtom i världen.

Läs mer på Netflix supportsida här.

När höjs priset på Netflix för mig?

Netflix har inte bekräftat något exakt datum för prishöjningen för befintliga kunder. Är du redan prenumerant får du ett meddelande om höjningen en månad innan den genomförs. Nya kunder omfattas däremot redan av prishöjningen.

Prenumeranter på abonnemangen ”Basic” och ”Standard” påverkas inte av höjningen.

Tidigare i januari 2019 meddelade Netflix att streamingtjänsten höjer priserna för sina amerikanska användare. Då var höjningen mellan 12,5 och 18,2 procent beroende på abonnemangsnivå.

Vad kommer till Netflix i februari 2020?

 • Locke & Key (säsong 1)
  7 februari 2020
 • To All the Boys: P.S. I Still Love You (film)
  12 februari 2020
 • Narcos: Mexico (säsong 2)
  13 februari 2020
 • Cable Girls (säsong 5 – del 1)
  14 februari 2020
 • Better Call Saul (säsong 5)
  24 februari, första avsnittet
 • Followers (säsong 1)
  27 februari 2020
 • All the Bright Places
  28 februari 2020
 • Queen Sono (säsong 1)
  28 februari
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.