Netflix blir dyrare – höjer priserna rejält (oktober 2021)

Netflix

Netflix meddelar att priserna på filmtjänstens olika prenumerationsnivåer kommer att höjas med upp till 20 kronor. Anledningen är att priserna ska ”återspegla de investeringar som görs i nya tv-serier och filmer”.

Den mest grundläggande Basic-prenumerationen ökar från 89 kronor till 99 kronor per månad. Standard och Premium höjs båda med 20 kronor, till 129 kronor respektive 179 kronor per månad.

Din kostnad för Netflix ökar alltså med upp till 18 procent beroende på vilken prenumerationsnivå du har idag.

Anledningen till höjningen är att Netflix vill få in mer pengar för att kunna investera i fler och nya tv-serier samt filmer. Filmtjänsterna höjer sina priser med jämna mellanrum, så att Netflix slår till med priskanonen just nu är inte helt oväntat.

Bland de kommande titlarna till Netflix finns exempelvis nya säsonger av Snabba Cash, Young royals, Kärlek & anarki samt en dramaserie om Spotify.

Netflix höjer priserna – HBO Max sänker sina

Samtidigt som Netflix gör det dyrare för svenska konsumenter så passar HBO Max på att sänka sina priser. Anledningen till prissänkningen är att HBO Max kommer till Sverige och att erbjuda en lägre prisnivå är ett bra sätt att locka över Netflix-användare.

Priset är 89 kronor per månad med HBO Max, både för nya och gamla användare. Den som redan har ett HBO Nordic-konto får automatiskt ett HBO Max-konto istället – det går helt automatiskt och du behöver inte göra något.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.