Logitech ERGO K860 – ergonomiskt tangentbord för 2020

logitech ergo k860

Logitech ERGO K860 är en ett ergonomiskt designat tangentbord som minskar påfrestningen på handlederna när du sitter vid datorn. Modellen lär inte passa alla – men om du får ont efter en dag vid tangentbordet så kan ERGO K860 vara rätt för dig.


Logitech ERGO K860 är speciellt designad för att minska böjningen på dina handleder när du skriver på tangentbordet. Det tillhörande handlovsstödet hjälper till att stabilisera handlederna.

Mer specifikt ska ERGO K860 ge 54 procent mer stöd åt handlederna och 25 procent mindre böjning på dem när du skriver. Det i sin tur gör att du kan skriva längre utan att handlederna påverkas negativt.

Logitech ERGO K860 använder Bluetooth för anslutning till din dator och det medföljer en USB-dongel om det skulle behövas. Med två AAA-batterier kan du få upp till två års användning innan de måste bytas.

Själva tangentbordet har en fullstor design med komplett nummerdel. Vad modellen däremot saknar är bakgrundsbelysta tangenter, vilket är riktigt synd med tanke på hur praktiskt det är.


logitech ergo k860 2

Tangentbordet har stöd för både Windows och macOS. Precis som med MX Keys kan du ansluta upp till tre olika enheter och växla mellan dem med ett knapptryck. En smidig och praktisk lösning för dig som använder flera olika datorer och/eller surfplattor i arbetet.

Cirkapriset för ERGO K860 är 129,99 USD, eller runt 1 550 kronor inklusive moms. Du kan köpa tangentbordet direkt från Logitech eller på Amazons webbsajt.

Logitech ERGO K860 är så klart inte ensam att vara ergonomisk. Logitech har släppt flera andra ergonomiska produkter i samma serie tidigare, bland annat MX Ergo och MX Vertial.

Den äldsta produkten är MX Ergo från 2017, en datormus med styrkula och mediokra betyg från recensenterna. MX Vertical släpptes 2018 och har klart bättre betyg av de som testat datormusen. Modellen är rejält kostsam men ser ut att göra ett bra jobb med att avlasta handleden mer än en vanlig datormus.

Vad har du för tangentbord och datormus hemma eller på kontoret? Föredrar du ergonomiska eller vanliga alternativ? Skriv en kommentar och berätta!