Logitech G Pro X Keyboard – tangentbord med utbytbara brytare

logitech g pro x keyboard

Logitech G Pro X Keyboard är ett tangentbord för gamers med utbytbara mekaniska brytare som kan ersättas individuellt med ett medföljande tillbehör.


Normalt så går det inte att byta brytarna på ett mekaniskt tangentbord, åtminstone inte speciellt enkelt. På sin höjd går det att ersätta själva tangenterna, men brytarna är traditionellt ordentligt fästa i tangentbordet.

Med tangentbordet G Pro X vill Logitech bryta den traditionen genom att skicka med ett litet plasttillbehör med vilket brytarna kan lossas. De kan därefter ersättas med en likadan eller annan typ, beroende på vilken känsla man vill ha i tangenterna.

Logitech har planer på att sälja ett paket med 92 brytare av olika varianter. Prislappen ligger på runt 620 kronor. För de hundralapparna får du brytare av typerna GX Blue Clicky, GX Red Linear och GX Brown Tactile.

Nämnvärt är att brytarna inte är tillverkade av erkända Cherry MX. Men Logitech säger att även Cherry MX-brytare ska vara kompatibla med Pro X-tangentbordet.


Logitech Pro X Keyboard saknar nummerdel & har RGB-belysning

Utöver de utbytbara brytarna så är Logitech G Pro X Keyboard i stort ett vanligt gamingtangentbord.

Modellen saknar nummerdelen vilket gör tangentbordet betydligt kortare än många andra fullstora modeller. Anslutningen till datorn sker via en avtagbar microUSB-kabel och det finns inbyggd RGB-belysning under varje enskild tangent.

Själva tangenterna är också utbytbara och har full kompatibilitet med Cherry MX-tangenter (eller keycaps som de också kallas). Det betyder i sin tur att tredjepartsvarianter som är kompatibla med Cherry MX bör fungera med G Pro X utan problem.

logitech g pro x keyboard switches

Logitech G Pro X finns i två varianter. Den ena har utbytbara brytare och kostar cirka 1 900 kronor inklusive moms. Modellen har antingen GX Blue Clicky, GX Red Linear eller GX Brown Tactile, beroende på vad du väljer.

Den andra varianten kostar 1 700 kronor inklusive moms och har fastlödda brytare på kretskortet. Det betyder att du inte kan byta dem och högljudda GX Blue Clicky är enda alternativet.

Båda varianterna av Logitech G Pro X släpps under oktober månad.