Adobe Creative Cloud på gång till Windows 10 på ARM

adobe logo 2019

Adobe Creative Cloud kommer att släppas till Windows 10 på ARM. Mjukvarutillverkaren arbetar just nu med att optimera sin programsvit för ARM.


Microsoft presenterade nyligen en rad nya produkter på ett event i New York. Bland annat en specialdesignad Windows 10-dator baserad på en ARM-processor. Under presentationen bjöd Microsoft upp en representant för Adobe på scenen.

Under evenemanget presenterade Adobe sin nya Fresco-app som är hett omtalad just nu. Men mer intressant är kanske att mjukvarutillverkaren avslöjade att Adobe Creative Cloud kommer att släppas i en variant för ARM.

Faktum är att Windows 10 för ARM kan emulera Intel-appar. Men det påverkar prestandan negativt och endast 32-bitarsappar stöds. Många av Creative Cloud-apparna är 64-bitars, vilket gör dem omöjliga att emulera.

Oklart när Creative Cloud för ARM kan släppas

Adobe står framför en stor utmaning med att ta sina appar till ARM. Anledningen är hur omfattande Creative Cloud är och faktumet att många av apparna bygger på gammal kod som måste optimeras.


Det är inte klart hur lång tid det tar för Adobe att göra alla ändringar som behövs för ARM-stöd. Så något lanseringsdatum är inte klart.

Vad som däremot är klart, är att Adobe Fresco blir första appen som släpps med ARM-stöd. Den visades under Microsofts presentation på kommande datorn Surface Pro X med nya styluspennan Surface Slim Pen.

Parallellt arbetar Adobe med att ta fram en iPad-optimerad variant av redigeringsmjukvaran Photoshop.