Netflix bekräftar att filmtjänsten satsar på mobilspel

Netflix

Netflix bekräftar att filmtjänsten satsar på mobilspel. Satsningen är ett försök att vända den senaste tidens dalande prenumerationssiffror.

  • Mobilspel baserade på eget material – till en början
  • Helt kostnadsfritt tillägg för befintliga prenumeranter
  • Tidigare EA-chef leder projektet

Läs mer: Falska Netflix-appen FlixOnline sprider skadlig kod på Android

Mobilspel baserade på Netflix egna filmer och serier

Netflix bekräftade sin satsning på mobilspel i ett meddelande som skickades till investerare under tisdagen. Därmed visade sig de tidigare rykten vi rapporterat om vara sanna.

I meddelandet till investerarna avslöjas att Netflix är i inledningsfasen av sitt nya spelprojekt som blir en förlängning av tjänstens breda utbud av egna filmer och serier.

Spelen som ska erbjudas har alla en koppling till netflix befintliga, egna utbud. Bland annat Black Mirror-avsnittet Bandersnatch och Stranger Things.

Den som redan prenumererar på Netflix ska få mobilspelen helt utan extra kostnad. Åtminstone till en början – hur pris och tillgänglighet ser ut längre in i framtiden återstår att se.

Läs mer: Netflix varnar: Dela INTE ditt lösenord med andra

Spelsatsningen ska stoppa prenumerationsflykten

Anledningen till att Netflix breddar till spel har med prenumerationssiffror att göra. Åtminstone till viss del.

Även om första halvan på 2020 visade sig vara riktigt bra för Netflix (de har corona-pandemin att tacka för det) så har den totala tillväxten inte vuxit så bra som företaget önskat.

Faktum är att Netflix idag tappar prenumeranter vilket betyder att de inte växer överhuvudtaget.

Netflix själva säger att den stagnerade tillväxten beror på att flera större filmer och serier inte kan produceras som vanligt under corona-pandemin. Det blir fördröjningar vilket gör att viktiga premiärer försenas.

Dessutom är konkurrensen stentuff med bland annat Disney+ som en av de större, populära alternativen där tillväxten har varit extremt god.

Spelsatsningen leds av tidigare EA-chef

Personen som leder spelsatsningen heter Mike Verdu och han är tidigare anställd på tunga spelföretag som EA, Oculus (del av Facebook) och Zynga.

Bland spelen som Mike Verdu varit delaktig i hittar vi bland annat Command & Conquer 4: Tiberian Twilight, Vader Immortal: Episode II och III (VR-spel för Oculus-serien) samt Medal of Honor.

Nyheten om att Netflix anställt Mike Verdu kom kort efter att Netflix meddelande ett utökat samarbete med producenten Shonda Rhimes och hennes productionsbolag. Målet? Att ”producera, strömma och distribuera filmer samt potentiellt spel och virtuellt material”.

Nyheten om Netflix och satsningen på mobilspel utvecklas och artikeln uppdateras när mer information följer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.